ATP GSYO, Tıkla Gelsin'e yüzde 1'lik payının satın alınması yoluyla 7 milyon 130 bin lira yatırım yaptı

ATP GSYO, ilk stratejik yatırımını TFI TAB Gıda Yatırımları Anonim Şirketi'nin sahibi olduğu “Tıkla Gelsin’’ ile gerçekleştirdi.
ATP GSYO, Tıkla Gelsin'e yüzde 1'lik payının satın alınması yoluyla 7 milyon 130 bin lira yatırım yaptı

Ata Holding bünyesinde yer alan, Borsa İstanbul’da işlem gören, geliştirdiği Tradesoft, Zenia ve ATP Digital markalarıyla farklı sektörlere hizmet veren ATP, kendisi için gelişim fırsatı taşıyan teknoloji ağırlıklı girişim şirketlerine yatırım yapmak için bir süre önce ATP GSYO'yu kurmuştu. 

ATP GSYO, ilk stratejik yatırımını TFI TAB Gıda Yatırımları Anonim Şirketi'nin sahibi olduğu “Tıkla Gelsin’’ ile gerçekleştirdi. 750 milyon liralık değere ulaşan yemek sipariş platformu Tıkla Gelsin’in yüzde 1'lik payının satın alınması yoluyla 7 milyon 130 bin lira yatırım yapıldı. ATP GSYO ayrıca, Tıkla Gelsin’in geri kalan yüzde 99 oranındaki payını kendisine 18 ay süresince satın alma imkanını sunan opsiyon hakkı için 10 milyon liralık bir ödeme daha gerçekleştirdi.

ATP GSYO Yönetim Kurulu Başkanı ve TFI TAB Gıda Yatırımları CEO’su Korhan Kurdoğlu, yatırım gündemi kapsamında yaptığı açıklamada, ATP olarak yatırımcıların beklentilerini karşılayacak çok farklı bir kulvara girdiklerini belirterek, “Bundan böyle ATP teknolojiye öncülük eden bir kurum olarak girişimcileri yeni alanlarda yönlendiren bir markaya evrilecek. Başarısını hızlandıracak. Bu amaçla bir süre önce ATP GSYO’yu kurduk. ATP GSYO ile bizim için stratejik öneme sahip yenilikçi teknolojilere yatırım yapmak önceliğimiz olacak. Robotik teknolojileri, yapay zeka, yenilikçi restoran çözümleri ve ekosistemiz içerisinde değer yaratacak girişimlere yatırım yapacağız." dedi.

ATP Genel Müdürü ve ATP GSYO Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Cinali ise ATP olarak finans ve konuk ağırlama sektörlerinde lider markalara sahip, yurt dışına açılmış, güçlü çözüm, hizmet, iş modeli, küresel referans ve finansallara sahip, nitelikli ARGE yapan bir B2B teknoloji şirketinin gücünü alan kurumsal bir marka olduklarına dikkat çekerek, “ATP GSYO ile bizim için stratejik öneme sahip ekosistemlere yönelik yenilikçi teknoloji çözümleri sunan potansiyel sahibi girişimlere yatırım yapmak, kurumsal girişim sermayesi sağlamak ve büyümelerine destek olmayı amaçlıyoruz." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.