İnşaat endüstrisi için robotik çözümler üreten Dusty Robotics, 45 milyon dolar yatırım aldı

İnşaat endüstrisi robotik çözümler üreten Dusty Robotics, Scale Venture Partners tarafından yönetilen Seri B turda 45 milyon dolar yatırım aldı.
İnşaat endüstrisi için robotik çözümler üreten Dusty Robotics, 45 milyon dolar yatırım aldı

Dijital dönüşüm ve gelişen teknoloji, hayatın her alanında karşımıza çıkmaya devam ediyorum ve bu alanlardan biri de inşaat sektörü. Geçtiğimiz aylarda inşaat ekipmanlarını otonom robotlara dönüştüren Built Robotics'in 64 milyon dolar aldığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi benzer bir haber de başka bir girişimden geldi. İnşaat endüstrisi robotik çözümler üreten Dusty Robotics, Scale Venture Partners tarafından yönetilen Seri B turda 45 milyon dolar yatırım aldı. Tura Baseline Ventures, Canaan Partners, Root Ventures, NextGen Venture Partners ve Cantos da katıldı.

Dusty Robotics, aldığı yeni yatırımı ekibini büyütmek, ürün tekliflerini genişletmek ve ABD'deki tüm şantiyelerde Dusty ürünlerini dağıtma hedefiyle üretimi hızlandırmak için kullanacağını açıkladı. 

2018 yılında Phil Herget ve Tessa Lau tarafından hayata geçirilen Dusty Robotics, modern inşaat iş gücü için robotla çalışan araçlar geliştiriyor. Şirketin öne çıkan ve en önemli ürünü FieldPrinter ise dijital BIM tasarımlarını sahada hızlı ve doğru bir şekilde tamamen inşa edilebilir düzenlere dönüştürüyor. FieldPrinter çözümü, donanım, yazılım ve hizmetlerin bir kombinasyonu aracılığıyla zemine tam boyutlu yazdırarak dijital kat planlarını şantiyelere alma sürecini otomatikleştiriyor. Bu uçtan uca çözüm, hataları ortadan kaldırarak, uyuşmazlık çözümünü hızlandırarak ve inşaat maliyetini ve süresini önemli ölçüde azaltarak tüm işlemlerin aynı plan setinden oluşmasını sağlıyor.

Yeni yatırım turuyla birlikte FieldPrinter, 1.0 sürümüne ulaştı. Söz konusu sürüm, QR kodu yazdırma, otomatik engellerden kaçınma ve yazdırma sırasında gerçek zamanlı ilerleme güncellemelerini içeriyor.

FieldPrinter çözümü, DPR, Swinerton, PARIC, Performance Contracting ve Southland Industries gibi inşaat sektörünün önemli isimlerinden bazıları da dahil olmak üzere onlarca müteahhit tarafından ABD'deki şantiyelerde kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.