İnşaat ekipmanlarını otonom robotlara dönüştüren Built Robotics, 64 milyon dolar yatırım aldı

İnşaat sektörü için ağır ekipmanları otonom robotlara dönüştüren Built Robotics, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği Seri C turda 64 milyon dolar yatırım aldı.
İnşaat ekipmanlarını otonom robotlara dönüştüren Built Robotics, 64 milyon dolar yatırım aldı

İnşaat sektörü için ağır ekipmanları otonom robotlara dönüştüren Built Robotics, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği Seri C turda 64 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar NEA, Founders Fund, Fifth Wall ve Building Ventures da katılırken, şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 112 milyon dolara ulaştı. 

2016 yılında Andrew Liang ve Noah Ready-Campbell tarafından hayata geçirilen Built Robotics, otonom inşaat ekipmanı üretmek için tasarımlar yapan bir endüstriyel otomasyon şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca bir ekipman operatörünün paralel bir şekilde otonom olarak çalışan bir araç filosunu denetlemesine de izin veriyor. Built Robotics, GPS, kamera ve lidar gibi sensörleri gelişmiş yazılımlarla birleştiriyor ve sistemler standart ekipman üzerine kurulabiliyor.

Built Robotics ağır ekipmanları otonom robotlara dönüştürmek için yapay zeka temelli rehberlik sistemleri geliştiriyor. Şirketin Exosystem adı verilen yerleşik rehberlik sistemleri, bugün 1 trilyon dolarlık olan inşaat sektöründe; rüzgar çiftlikleri, gaz boru hatları, yeni konutlar gibi kritik altyapıları inşa etmek için kullanılıyor.

Exosystem için makine başına ayda 3 bin dolar ve ayrıca konuma göre değişen saatlik kullanım ücreti alınıyor. Ürün bir günden daha kısa sürede kurulabiliyor. Built Robotics'e göre sistem, müteahhitlere tipik yöntemlerden yüzde 20 oranında veya daha fazla tasarruf sağlayabiliyor.

Built Robotics CEO'su Noah Ready-Campbell, şirketin son birkaç yılını araştırma ve geliştirmeyle geçirdiğini ve bunun sonucunda kiralık filosunun 2023'e kadar tamamen dolu olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.