Netflix'in canlı yayın desteği üzerinde çalıştığı iddia ediliyor

Netflix'in bu çabasının ardında yarışmalar, stand-up'lar ve senaryo gerektirmeyen şovlar gibi içerikleri canlı yayınlama isteğinin bulunduğu belirtiliyor. 
Netflix'in canlı yayın desteği üzerinde çalıştığı iddia ediliyor

Deadline'ın özel haberine göre Netflix, canlı yayın desteği üzerine çalışıyor gibi görünüyor. Bu da Netflix'in bir süre sonra canlı yayın içerikleri üretebileceği anlamına geliyor. Netflix'in bu çabasının ardında yarışmalar, stand-up'lar ve senaryo gerektirmeyen şovlar gibi içerikleri canlı yayınlama isteğinin bulunduğu belirtiliyor. 

Bu özelliğe dair henüz açıklanan net bir bilgi bulunmuyor, açıkçası şu an bu haliyle bir iddia olmanın da ötesine geçemiyor. Ancak Netflix'in rakiplerine baktığımızda bu özelliğin bazı platformlarda mevcut olduğunu görüyoruz. Kısa bir süre sonra ülkemizdeki faaliyetlerine başlayacak olan Disney+ da bu platformlardan biri. Hatta Disney+ bu özellik ile Akademi Ödülleri törenini canlı yayınlamıştı. Platform ayrıca bu sene gösterime girecek Dancing with the Stars yarışmasını da canlı yayınlayacak.

Dijital platformlar arasındaki rekabet her geçen gün daha da artıyor, bu da Netflix'in şu anda "iddia" olan canlı yayın desteğinin kısa bir süre sonra gerçekten yayına alınmasına yardımcı olabilecek bir durum. Üstelik Netflix'in gelirlerini açıkladığı son rapora göre uzun zaman sonra ilk kez kullanıcı kaybetmesi, Disney+'ın ise 7.9 milyon yeni kullanıcı kazanmış olması da bu süreci hızlandırabilir. 

Netflix'in yeni kullanıcı kazanabilmek için tek yaptığı canlı yayın desteği de olmayacak. Platform, yeni abonelik modelleri üzerinde de çalışmaya başlamıştı. Netflix bu kapsamda reklam destekli abonelik modellerini test etmeye başladığını açıklamış; aynı zamanda farklı hanelerde aynı Netflix hesabını kullananlardan ek ücretler almaya başlayacağını belirtmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.