Inventram’ın portföyünde yer alan sağlık teknolojisi şirketi Tarabios’un yeni Genel Müdürü Esat Oğuz oldu

Farklı kurumsal şirketlerde 20 yılı aşkın iş deneyimine sahip olan Esat Oğuz, Nisan 2022 itibariyle sağlık teknolojisi şirketi Tarabios’un yeni Genel Müdürü olarak göreve başladı.
Inventram’ın portföyünde yer alan sağlık teknolojisi şirketi Tarabios’un yeni Genel Müdürü Esat Oğuz oldu

Geçen Temmuz ayında Koç Holding’in girişim sermayesi yatırımlarını yöneten Inventram, sağlık teknolojilerine odaklanan Tarabios'a 3,5 milyon dolar yatırım yapmıştı. Şirketin CEO'su Cem Soysal bu yatırımı ilk kez Webrazzi'ye açıklamıştı.

Geliştirdiği biyosensör teknolojisinin ilk uygulaması olarak kanın pıhtılaşma süresini mobil olarak ölçmeye odaklanan şirket, yeni bir haberle yeniden gündeme geldi. Farklı kurumsal şirketlerde 20 yılı aşkın iş deneyimine sahip olan Esat Oğuz, Nisan 2022 itibariyle sağlık teknolojisi şirketi Tarabios’un yeni Genel Müdürü olarak göreve başladı. 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Esat Oğuz, akademik eğitimine İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı ile devam etti. Profesyonel iş yaşamına Garanti Teknoloji’de Network Mühendisi olarak başlayan Oğuz; sonrasında Petrol Ofisi, Pfizer ve Reckitt Benckiser şirketlerinde yöneticilik rolleri üstlendi. Tarabios’a katılmadan önce Reckitt Benckiser Sağlık İş Birimi Satış Direktörü olarak görev yaptı. Akaryakıt,  ilaç ve tüketici sağlığı sektörlerinde ulusal ve uluslararası faaliyet gösteren birçok şirketin yönetim kadrosunda yer aldı.

Hasan Ürey tarafından kurulan Tarabios, sağlık profesyonellerinin verimliliğinin artırılması ve hastanın yaşam kalitesinin iyileştirilmesini amaçlıyor. Tarabios’un geliştirdiği CoaRight pıhtılaşma ölçüm cihazı sayesinde, hastanın parmağından aldığı bir damla kan ile, dakikalar içerisinde, laboratuvar kalitesinde ölçüm yapılabiliyor.

Cihazın gelecekte değişik kartuşlarla farklı koagülasyon parametrelerini de ölçümleyebilmesi için Koç Üniversitesi KUTTAM’da çalışmalar devam ediyor. Avrupa ve Amerika pazarlarına açılmayı hedefleyen Tarabios’un Türkiye’deki merkezinin Hollanda’ya taşınması için çalışmalar sürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.