Inventram, sağlık teknolojilerine odaklanan Tarabios'a 3,5 milyon dolar yatırım yaptı

Webrazzi CEO'su ve kurucusu Arda Kutsal'ın konuğu olan Inventram CEO'su Cem Soysal, Inventram'ın yeni yatırımını açıkladı.

Inventram CEO'su Cem Soysal'ın yeni yıl için girişimcilere tavsiye ettiği üç şeyi geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bu videomuzda ise Webrazzi CEO'su ve kurucusu Arda Kutsal'ın konuğu olan Sosyal, hem Inventram hem de girişimcilik ekosistemi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

İsim değiştirdiklerini ve olgunlaşarak Koç Holding'in teknoloji girişimi yatırımlarını yapan bir şirket haline geldiklerini belirten Inventram CEO'su Cem Soysal, yatırım yaptıkları şirketlere pek çok alanda destek verdiklerini de paylaştı.

Elde ettikleri veriler ile şirketlere destek olduklarını ve gerektiği durumlarda şirketleri yönettiklerini paylaşan Soysal, yerli işleri alıp global pazara açtıklarını da belirtti. Bugüne kadar 9 şirkete yatırım yaptıklarını da hatırlatan Soysal, bu şirketlerin 5 tanesinin aktif satışta, 4 tanesinin ise ürün geliştirme sürecinde olduğunu da dile getirdi. 

Bugüne kadar toplamda 25 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Soysal, önümüzdeki 4 yıl içinde ise toplamda 100 milyon dolar yatırım yapabilecek potansiyele sahip olduklarını da sözlerine ekledi. Arkalarında Koç Holding'in gücü ve kültürü olduğunu da paylaşan Soysal, şirket başına 1 ila 10 milyon dolara kadar yatırım yaptıklarını da belirtti.

Türkiye'de ve dünyada oyunun kurallarını değiştirebilecek girişimlere yatırım yaptıklarını vurgulayan Soysal, daha önce yatırım yaptıkları Augmency, Vispera, nanoGriptech, Sensobright, CY Vision ve Kuantag girişimleri ile ilgili kısa bilgiler de paylaştı.

Biri ABD'de diğeri ise Almanya'da kurulan iki farklı sağlık teknolojisi girişimine yatırım yaptıklarını da açıklayan Soysal, bu yatırımlardan birini ilk kez bizimle paylaştı. Soysal tarafından aktarılan bilgilere göre Inventram, sağlık teknolojilerine odaklanan Tarabios girişime yatırım yaptı.

Kanın pıhtılaşma parametrelerini ölçen bir cihaz sunan Tarabios, Augmency ve CYVision teknolojilerinin sahibi Prof. Dr. Hakan Ürey’e ait bir girişim. Cem Soysal tarafından edindiğimiz bilgilere göre Inventram, Tarabios'a 3,5 milyon dolar yatırım yaptı.

Kanın kimyasal yapısı ile bir etkileşime girmeden laboratuvar kalitesinde ölçüm yapabilen Tarabios, gelecekte değişik kartuşlarla farklı parametreleri ölçmek için çalışmalara da başlamış durumda. Tarabios'un temel hedefi ise ilk etapta Türkiye sonrasında ise Kuzey Avrupa pazarlarına açılmak.

Şu an için Almanya'da nihai ürününü geliştiren Tarabios, klinik testlere de başlayacak. Tarabios'un ürününün 2022 yılının ilk yarısında önce Türkiye'de kullanıma sunulması bekleniyor. 

Türkiye'nin ardından Kuzey Avrupa'da kullanıma sunulacak olan Tarabios'un çözümü, sonrasında ise ABD pazarına açılabilir. Covid-19 ile birlike uzaktan teşhis konusunun ve sağlık teknolojilerini ön plana çıktığını belirten Soysal, en önemli misyonlarının ise Türkiye'nin teknolojilerini global pazara çıkarmak olduğunu da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.