Sentetik biyoloji pazarındaki artış, yatırımlar ve satın alımlarla destekleniyor

Sentetik biyoloji pazarının, 2021'de 10.07 milyar dolardan, yüzde 30.2'lik bir bileşik yıllık büyüme oranıyla 2022'de 13.11 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.
Sentetik biyoloji pazarındaki artış, yatırımlar ve satın alımlarla destekleniyor

Biyolojiden ilham alarak doğada olmayan yepyeni moleküller geliştirmek olarak tanımlayabileceğimiz "sentetik biyoloji" kavramı, özellikle son 15-20 yıldır gelişen bir teknoloji alanı. Sentetik biyoloji aynı zamanda, yeni biyolojik parçalar, cihazlar ve sistemler yaratmayı; halihazırda doğada mevcut bulunan sistemleri yeniden tasarlamayı amaçlayan araştırma alanı alanı. İlk kez 1910 senesinde Stéphane Leduc'un yayınında tanımlanabilir şekilde kullanılan sentetik biyoloji kavramı, özellikle 1960'lardan sonra hız kazandı ve günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte daha sık kullanılır hale geldi. 

Sektörün 2022'de 13.11 milyar dolara yükselmesi bekleniyor

Son dönemde birçok hastalığın tedavisinde sentetik biyolojiden faydalanılıyor, bu da bu alanda yapılan çalışmaların ve dolayısıyla yatırımcıların sentetik biyoloji alanında faaliyet gösteren girişimlere olan ilgisinin artmasına neden oluyor. Reportlinker tarafından yayınlanan "Synthetic Biology Global Market Report 2022" raporuna göre sentetik biyoloji pazarının, 2021'de 10.07 milyar dolardan, yüzde 30.2'lik bir bileşik yıllık büyüme oranıyla (CAGR) 2022'de 13.11 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Pazarın 2026'da yüzde 26,6'lık bir CAGR'de 33,63 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Vantage Markets Research tarafından yayınlanan rapora göre ise bu sayının 2028'de 32.73 milyar dolara ulaşacağı düşünülüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.