Dapper Labs'in blok zinciri Flow'dan 725 milyon dolarlık fon: Flow Ecosystem Fund

Fonun arkasında Andreessen Horowitz, Coatue, Coinfund, Digital Currency Group (DCG), SkyVision Capital, Spartan Group, Union Square Ventures ve Dapper Ventures gibi isimler bulunuyor.
Dapper Labs'in blok zinciri Flow'dan 725 milyon dolarlık fon: Flow Ecosystem Fund

Son dönemin en popüler kavramlarından biri hiç şüphesiz web3. Web3'ün bu denli gündemde olması, aynı zamanda geleceğin teknolojilerini de beraberinde bizlere tanıtıyor olması haliyle yatırımcıların da dikkatini çekiyor.

Bu kapsamda NBA Top Shot'ın yapımcısı Dapper Labs tarafından geliştirilmiş olan Flow blok zinciri, blok zincir ekosistemi için uygulamalara ve büyümeye yatırım yapmak için 725 milyon dolarlık "Flow Ecosystem Fund" adlı fonunu duyurdu. Bu fonun arkasındaki isimler ise Andreessen Horowitz, AppWorks, Cadenza Ventures, Coatue, Coinfund, Digital Currency Group (DCG), Fabric Ventures, Greenfield One, HashKey, L1 Digital, Mirana Ventures, BitDAO, OP Crypto, SkyVision Capital, Spartan Group, Union Square Ventures ve Dapper Ventures.

Flow Ecosystem Fund, Flow blok zincirde uygulamalar oluşturma konusunda mevcut ve gelecekteki geliştiricilere destek sağlayacak. Fon, oyun, altyapı, merkezi olmayan finans, içerik ve yaratıcılar için desteğe odaklanacak. 

Flow, oyunlar, uygulamalar ve dijital varlıklar dahil olmak üzere, NFT uygulamalarına güç sağlayan birinci katman bir blok zincir. Bilmeyenler için Flow'un blok zincir teknolojisini daha erişilebilir kılmayı hedeflediğini ve geliştiriciler dahil olmak üzere 7 bin 500'den fazla kullanıcıya ev sahipliği yaptığını aktarmakta fayda var. Dapper Labs'in Flow altyapısı kullanılarak geliştirildi. Flow, aynı zamanda yatırımcıların ve Warner Music Group gibi büyük markaların şirkete ilgi duymasındaki ana nedenlerinden biri.

Söz konusu fon, daha fazla kripto geliştiricisini kendi blok zinciri olarak Flow'u seçmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Dapper Labs'in CBO'su Mik Naayem, Dapper Labs'in birçok tohum aşamasındaki şirkete yatırım yaptığı için fonun organik olarak büyüdüğünü söyledi. Fon ile finansal desteğe ek olarak, Flow ekosistemindeki geliştiricilerin, bilgilendirme etkinlikleri, çalışma saatleri, hızlandırıcılar ve kuluçkalar, ofis alanı gibi desteklerden yararlanacağını da belirtelim.

Dapper Labs CEO'su Roham Gharegozlou, web3'te dünyanın önde gelen yatırımcılarından bazılarının bu fona olan bağlılıkları aracılığıyla Flow ekosistemine güvendikleri için heyecanlı olduklarını söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.