Kas iskelet sistemi hastalıklarına odaklanan Upswing Health, 5 milyon dolar yatırım aldı

Melvin Hines ve Alex Pritchett tarafından faaliyete geçirilen şirket, hastalıklara özel egzersiz önerisi sunuyor. Konusunda uzman sağlık çalışanları hastaların mevcut durumun ciddiyetine göre online danışmanlık veriyor.
Kas iskelet sistemi hastalıklarına odaklanan Upswing Health, 5 milyon dolar yatırım aldı

Dijital kas-iskelet bakımı ve fizik tedavi alanı özellikle ABD'de dijital sağlık yatırımcıları için oldukça popüler bir alan. Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alanda faaliyet gösteren Upswing Health, 5 milyon dolar yatırım aldı. Tura katılanlar arasında Montage Ventures, Connecticut Innovations, WTI, Ikigai Healthcare Fund vardı. ABD merkezli şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak. 

İki doktor Jay Kimmel ve Steve Schutzer tarafından faaliyete geçirilen şirket, kas iskelet hastalıklarına özel egzersiz önerisi sunuyor. 2017 yılında kurulan Upswing Health konusunda uzman sağlık çalışanları hastaların mevcut durumun ciddiyetine göre online danışmanlık veriyor. Hastaların durumu yapılan anketle belirleniyor. Şirketin hedefi, fizik tedavisini ulaşılabilir bir hale getirmek. 

Bir ay önce nörolojik tabanlı kas ve iskelet sistemi hastalıklarına odaklanan GripAble'ın 11 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Tur, IP Group ve Parkwalk Advisors tarafından yönetilmişti. Yeni gelen yatırım, ABD pazarına hazırlanmak için kullanılacağı açıklanmıştı. Londra merkezli girişim, şimdiye kadar yatırım miktarını 16,3 milyon dolara çıkmıştı. 

Paul Rinne ve Mike Mace tarafından faaliyete geçirilen platform, fiziksel ve bilişsel bozuklukları olan hastalar, yaşam kalitelerini iyileştirmek için yola çıktı. Girişim, hem nörolojik hem de kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları olan hastalar için rehabilitasyon programları sunuyor.

Geçen Şubat ayında ise kronik hastalık bakım yönetim şirketi Omada Health 192 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Omada; diyabet, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarına sahip kişilere kişiselleştirilmiş tedavi yöntemleri sunuyor. Kullanıcılara hastalık özelinde diyet, egzersiz, kan şekeri ölçümlerini takip etmelerine yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.