150 milyon dolar yatırım alan KuCoin'in değerlemesi 10 milyar dolara ulaştı

KuCoin tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 150 milyon dolar yatırım aldı. 150 milyon dolarlık yatırımın 10 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de belirtelim.
150 milyon dolar yatırım alan KuCoin'in değerlemesi 10 milyar dolara ulaştı

Bitcoin ve diğer kripto paralar bir süredir düşüşte olsalar da bu alan üzerinde odaklanan girişimler önemli yatırımlar almaya devam ediyor. Seyşeller merkezli popüler kripto para borsası KuCoin, B serisi öncesi yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

KuCoin tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 150 milyon dolar yatırım aldı. 150 milyon dolarlık yatırımın 10 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de belirtelim. Kısacası alınan yeni yatırım ile birlikte KuCoin, sadece 5 yıl gibi kısa bir süre içinde 10 milyar dolar değerlemeye ulaşmış oldu. Hatırlatmak gerekirse 2018 yılının Kasım ayında 20 milyon dolar yatırım alan KuCoin'in değerlemesi 100 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

KuCoin'in 150 milyon dolarlık yatırım turu, Jump Crypto liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Jump Crypto haricinde ise Circle Ventures, IDG Capital ve Matrix Partners da katıldı. Alınan 150 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte KuCoin'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 170 milyon dolara ulaştı.

2017 yılında Kent Li tarafından Seyşeller'de kurulan KuCoin, aldığı yeni finansmanı kripto cüzdanları, GameFi, DeFi, DAO ve NFT platformları konusunda yatırımlar yapmak için kullanacak. Oldukça hızlı bir şekilde büyüyen KuCoin, 200 bölge ve ülkede aktif olarak kullanılıyor.

5 yıllık süreç içinde 18 milyonu aşkın kullanıcıya da ulaşan KuCoin, yatırım kolu olan KuCoin Ventures aracılığı ile web3 alanında yatırımlar da yapıyor. Son olarak kripto para borsası KuCoin'in kısa süre önce ülkemizde hizmet vermeye başladığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.