Online ödemelere odaklanan Paymob, 50 milyon dolar yatırım aldı

Finansal teknolojiler alanında çözümler üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan Paymob, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Online ödemelere odaklanan Paymob, 50 milyon dolar yatırım aldı

Girişim ve teknoloji dünyasının en önemli alanlarından olan finansal teknolojiler üzerinde çalışan girişimler, yatırımlar almaya devam ediyor. Finansal teknolojiler alanında çözümler üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan Paymob, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Paymob tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Paymob'un 50 milyon dolarlık yatırım turu PayPal'ın yatırım kolu olan PayPal Ventures, Kora Capital ve Clay Point'in ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Söz konusu yatırımın PayPal'ın MENA (Middle East and North Africa) bölgesine yaptığı ilk yatırım olma özelliği taşıdığını da belirtelim.

B serisi yatırım turuna PayPal Ventures, Kora Capital ve Clay Point'in haricinde ise Helios Digital Ventures, British International Investment (eski adıyla CDC Group), Nclude ve şirketin eski yatırımcılarının katıldıklarını da ekleyelim. Alınan 50 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Paymob'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 68,5 milyon dolara ulaştı.

2015 yılında Alain El Hajj, Islam Shawky ve Mostafa Menessy tarafından Mısır'da kurulan Paymob, ticaret yapan kurumların hem online hem de fiziksel mağazalarında online ödeme alabilmelerine odaklanıyor. Yakın zamanda Pakistan'a açılan Paymob'un toplamda 35 bini aşkın firma tarafından aktif olarak kullanıldığını da paylaşalım.

Güney Asya'da hızlı bir şekilde büyümek isteyen Paymob tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, önümüzdeki 2 yıl içinde Güney Asya'da 100 bini aşkın firmaya ulaşmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.