Klinik araştırmalara odaklanan sağlık girişimi Curebase, 40 milyon dolar yatırım aldı

Curebase, merkezi olmayan klinik deneyleri yönetmek için yazılım ve operasyon desteği sunuyor. Bu deneylere katılmak isteyen hastaların deneyleri bulup kayıt yaptırmasına, onay formlarını imzalamasına yardım ediyor.
Klinik araştırmalara odaklanan sağlık girişimi Curebase,  40 milyon dolar yatırım aldı

Özellikle Covid-19 pandemisiyle klinik deneylerin yeni ilaçların çıkması ve yeni tedavi süreçlerinin geliştirilmesinde ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Bu pazar, tele-sağlık ve sanal bakım uygulamaları genişledikçe büyüdü. Önemi daha iyi anlaşılan girişimler, yatırımcıların yakın markajına girdi. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre klinik araştırmalara odaklanan sağlık girişimi Curebase, Industry Ventures liderliğinde  B Serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. 40 milyon dolarlık yatırım turunda Acrew Capital, World Innovation Lab, Positive Sum, Gaingels, GGV Capital, Bold Capital ve Xfund yer aldı.

ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 57,6 milyon dolara çıktı. 2017 yılında Tom Lemberg tarafından kurulan şirket, yeni gelen yatırımı Avrupa'ya açılmak için kullanacak. Curebase, merkezi olmayan klinik deneyleri yönetmek için yazılım ve operasyon desteği sunuyor.

Bu deneylere katılmak isteyen hastaların deneyleri bulup kayıt yaptırmasına, onay formlarını imzalamasına yardım ediyor. Curebase çalışanları, potansiyel araştırma sahaları buluyor. Oraya gerekli olan teknolojileri kuruyor. Hastaları organize ederek klinik deneylerin yürütülmesine imkan sağlıyor.

Bu alanda çalışan şirketler arasında sadece Curebase yok. Geçen Ekim ayında dijital klinik deney platformu Medable'ın 304 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Blackstone Growth, Tiger Global ve GSR girişimlerinin liderliğindeki yatırıma Sapphire Ventures ve WTI da katılmıştı. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolar olurken şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 521 milyon dolara çıkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.