Google, çalışanların yükünü azaltmak için performans incelemelerini yılda iki yerine bir kez yapacak

Google, çalışanları tarafından eleştirilmesinin ardından performans sistemini değiştirmeye karar verdi. Google bu kapsamda performans incelemelerini yılda iki kez yerine yalnızca yılda bir kez yapacak.
Google, çalışanların yükünü azaltmak için performans incelemelerini yılda iki yerine bir kez yapacak

Geçtiğimiz günlerde The Information tarafından paylaşılan bilgilere göre Google, çalışanları tarafından eleştirilmesinin ardından performans sistemini değiştirmeye karar verdi. Google bu kapsamda performans incelemelerini yılda iki kez yerine yalnızca yılda bir kez yapacak. Bu da daha az evrak işi ile çalışanların derecelendirilme şeklini değiştirecek ve böylelikle performans incelemeleri çalışanlara daha az yük olacak.

Google CEO'su Sundar Pichai, çalışanlara, yılda yalnızca bir kez gerçekleşecek olan yeni programın daha fazla çalışana başarı hissi vermeyi amaçladığını ve çoğu Google çalışanının harika işler çıkardığını kabul ettiğini söyledi. Pichai, yeni sistemin, Google çalışanlarının yalnızca yüzde 53'ünün anketlerde mevcut sistemden memnun olmasının ardından geldiğini belirtti. Google çalışanlarının yüzde 47'si önceki performans inceleme sisteminin zaman kaybına neden olduğunu düşünüyordu.

Google tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, bu ay yeni sistemine geçiyor. Buna göre işe uyum sağlamak için çalışanlar ve yöneticiler beklentilere uyum sağlayacak ve yıl boyunca geri bildirim ve check-in yapılacaktır. Check-in'ler, Google'da öğrenim ve kariyer gelişimine odaklanacak. Terfiler yılda iki kez olacak ve Google çalışanlarının dahili mobilite yoluyla kariyerlerini geliştirmeleri için yeni yöntemlere yatırım yapılmaya devam edilecek. Performans derecelendirmeleri yılda bir kez gerçekleşecek.

Google, performans incelemelerinin sayısını azaltırken yılda iki kez ücret artırımı yapacağını da söylüyor. Bunun önemli bir nokta olduğunu belirtmek gerek, zira ücret konusu son zamanlarda şirketteki bazı çalışanlar arasında tartışmalı bir konuydu. Geçen yılın sonlarında yapılan bir toplantıda, şirketin enflasyona ayak uydurmak için genel olarak zam yapmayacağını söylenmişti. Belli ki Google bu kararını değiştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.