Shopify, Deliverr'ı 2,1 milyar dolara satın alıyor

Shopify tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, e-ticaret yapan şirketler için nakliye hizmetleri sunan Deliverr girişimini satın alacak. 
Shopify, Deliverr'ı 2,1 milyar dolara satın alıyor

İnternet ve teknoloji dünyasının önemli girişimleri arasında yer alan Kanada merkezli e-ticaret altyapısı sağlayıcısı Shopify, yeni bir satın alma gerçekleştireceğini duyurdu. Shopify tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, e-ticaret yapan şirketler için nakliye hizmetleri sunan Deliverr girişimini satın alacak. 

Hatırlatmak gerekirse Shopify'ın Deliverr'ı satın alabileceği ile ilgili ilk bilgiler geçtiğimiz Nisan ayında ortaya çıkmıştı.  Bugün edindiğimiz bilgilere göre Shopify, Deliverr girişimini satın almak için 2,1 milyar dolar ödeyecek.

2,1 milyar dolarlık satın alma bedelinin yüzde 80'inin (1,68 milyar dolar) nakit, kalan yüzde 20'sinin (420 milyon dolar) ise Shopify hissesi olarak Deliverr'a ödeneceğini de ayrıca ekleyelim. 2,1 milyar dolarlık Deliverr satın alması, Shopify'ın bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük satın alma olarak da ön plana çıkıyor.

2017 yılında Harish Abbott ve Michael Krakaris tarafından San Francisco'da kurulan Deliverr, e-ticaret yapan firmalar için sipariş hazırlama (Fulfillment) ve nakliye hizmetleri sunuyor. Müşterilerinin sattıkları ürünleri 2 gün içinde teslim etmelerini sağlayan Deliverr, temelde teknoloji destekli bir nakliye şirketi gibi çalışıyor.

5 yıl içinde oldukça hızlı büyüyen Deliverr, bugüne kadar 490 milyon doların üzerinde yatırım da aldı. En son geçtiğimiz Kasım ayında Tiger Global liderliğinde 250 milyon dolar yatırım alan Deliverr, değerlemesini ise 2 milyar dolar olarak açıklamıştı. 

Shopify tarafından aktarılan bilgilere göre Deliverr, gerçekleşen satın alma ile birlikte Shopify Fulfillment Network'e (SFN) entegre bir şekilde çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.