Gonca ve Gülşah Gülser kardeşlerin kurduğu Quin AI, 582 bin pound yatırım aldı

Gonca ve Gülşah Gülser kardeşlerin kurduğu Londra merkezli yapay zeka girişimi Quin AI, SFC Capital liderliğinde 582 bin pound yatırım aldı.
Gonca ve Gülşah Gülser kardeşlerin kurduğu Quin AI, 582 bin pound yatırım aldı

Gonca ve Gülşah Gülser kardeşlerin kurduğu Londra merkezli yapay zeka girişimi Quin AI, 582 bin pound yatırım aldı. Yatırım turunda SFC Capital liderliği üstlenirken, NCA, Logo VC ve StartersHub tura katılım gösterdi. 

2020 yılında Gonca Gülser ve Gülşah Gülser tarafından kurulan Quin AI, kullanıcı davranışlarını tahmin ediyor. Quin AI ile şirketler, gizlilikten ödün vermeden büyümeyi hızlandırmış oluyor. Girişimin müşterileri arasında Zuhal Müzik, Koçtaş ve Vivense yer alıyor. 

Araç, etkileşim yaratmak, potansiyel müşterilere erişmek ve aynı müşterilere farklı ürünler satmak için kullanılabiliyor. Kullanıcı davranışlarını gerçek zamanlı olarak tahmin edebilen Quin AI, 15 gün içinde şirketlerin gelirlerini yüzde 30'a kadar artırabiliyor. 

Bu yeni yatırım ile birlikte girişim, Birleşik Krallık ve Almanya'daki faaliyetlerini ölçeklendirmeye başlayacak. Quin AI ayrıca, yapay zeka alanına yenilikler getirerek akıllı uygulamalar yaratmayı planlıyor. Şirket, her ölçekten e-ticaret şirketlerinin online verimliğini artırmaya odaklanacak. 

SFC Capital yatırım yöneticisi Edward Stevenson, yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada, veri korumanın öneminin artarken ve 3. taraf verilerin kullanımında düşüş yaşandığını, böyle bir ortamda çevrimiçi olarak müşterileri hedeflemenin zorluğunu gündeme getirdi. Quin AI'ın bu konuya çözüm getirdiğini belirten Stevenson, girişimin geleceği için heyecan duyduğunu dile getirdi. 

StartersHub'ın yönetici direktörü Arda Aşkın ise Quin AI'ın gerçek zamanlı teknolojileriyle perakendecilerin, yakın gelecekte ortadan kalkacak olan çerezlere ihtiyaç duymadan, müşteri eylemlerini anlamak için yeni araçlara sahip olacağını ifade etti. Aşkın, Quin AI'ın yeni yaklaşımının, pazarın evrim gerçirmesine yol açacağını da sözlerine ekledi. 

Logo Ventures ortağı Merve Zabci yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Logo Ventures olarak Gülşah ve Gonca ile ortak olmaktan ve kadın liderliğindeki bir girişimin global pazarlara açılma yolculuğuna destek vermekten heyecan duyuyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.