DeFi ve Web3 cüzdanı Argent, 40 milyon dolar yatırım aldı

DeFi ve Web3 cüzdanı Argent, B serisi yatırım turunda Fabric Ventures ve Metaplanet'in liderliğinde 40 milyon dolar yatırım aldı.
DeFi ve Web3 cüzdanı Argent, 40 milyon dolar yatırım aldı

DeFi ve Web3 cüzdanı Argent, B serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Fabric Ventures ve Metaplanet'in liderliği üstlendiği yatırım turuna mevcut yatırımcılar Paradigm, Index Ventures ve Creandum katılım gösterdi. Stratejik yatırımcılar Starkware, Jump ve Animoca'nın da yatırım turuna katıldığını belirtelim. 

Şirketin şimdiye kadar 56 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatmakta fayda var.  

Argent'in faaliyet alanı 

2017 yılında Itamar Lesuisse, Julien Niset ve Gerald Goldstein tarafından kurulan Argent, tek bir dokunuşla kripto alım satımı ve gönderimi yapmanızı sağlıyor. Ayrıca birikimlerinizden yüksek faiz kazanmanızı da mümkün kılıyor. Pazardaki pek çok ürün, yüksek komisyon oranları, güvenlik açıkları ile gündeme geliyor. Bunun yanında merkezi borsalar ve geleneksel cüzdanlar müşterilerin her ihtişyacını karşılamakta güçlük çekiyor. 

Argent ise yukarıda belirttiğimiz pek çok probleme yenilikçi çözümler sunuyor. Özellikle kullanımı kolay arayüzü ve 100 binlerce dolardan sentlere düşürdüğü işlem ücretleri girişimin güçlü yanlarını oluşturuyor. 

Geçen yıl Layer 2 çözümünü duyuran Argent'in 500 binden fazla kullanıcı kazandığını da ekleyelim. 

Argent'in gelecek planları 

Argent aldığı yatırımı ekibi genişletme ve ürün geliştirme alanında kullanacak. Böylece uygulama DeFi ve Web3 odağındaki kullanım alanlarını genişletmeyi planlıyor. Bu bağlamda şirket, uygulamaya sanal emlak, oyun, DAO ve NFT dikeyinde yeni özellikler ekleyecek. 

Argent ayrıca güvenilirlik konusunda problemli bir pazar olan Güney Amerika'ya açılmayı hedefliyor. Bu sayede Latin Amerika'daki talebi karşılayabileceğini düşünüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.