Davranış bozukluğu hastalıklarına odaklanan Concert Health, 42 milyon dolar yatırım aldı

Concert Health, davranış bozukluğu yaşayan kullanıcıları yani danışanları, konusunda uzman kişilerle telefon ya da görüntü yoluyla buluşturuyor.
Davranış bozukluğu hastalıklarına odaklanan Concert Health, 42 milyon dolar yatırım aldı

Davranış bozukluğu hastalıklarına odaklanan Concert Health, Define Ventures liderliğinde 42 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Healthy Ventures, Vertical Venture Partners ve Townhall Ventures katıldı. Stratejik yatırımcılar arasında ise CommonSpirit Health ve Advent Health yer aldı. Yeni yatırım, iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 56,5 milyon dolara yükseldi. 

Hem çocuklarda hem yetişkinlerde görülen davranış bozukluğu türleri, toplumun geneli gibi davranamamak, yaşanılan ortama uyum sağlayamamak olarak tanımlanıyor. Bu yüzden Spencer Hutchins ve Virna Little tarafından faaliyete geçirilen şirket, kadın sağlığı ve pediatri hizmeti veren kurumlarla çalışıyor.

Davranış bozukluğu yaşayan kullanıcıları yani danışanları, konusunda uzman kişilerle telefon ya da görüntü yoluyla buluşturuyor. 2016 yılında kurulan şirket, ilaç konusunda danışmanlık desteği, semptom belirleme ve kontrolü gibi sağlık hizmeti veriyor. Şirketin nihai hedefi, bu sağlık hizmetini herkes için ulaşılabilir hale getirmek. 

CB Insights raporuna göre akıl ve ruh sağlığı hastalıklarına odaklanan şirketler geçen yıl 5,5 milyar dolar yatırım aldı. Bu ayın başında online terapi hizmeti veren Iris Telehealth'in 40 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Yatırım, Concord Health Partners ve Columbia Pacific Advisors tarafından yönetilmişti. Yeni gelen yatırım şirketin teknolojik altyapısını iyileştirmek ve iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklanmıştı. 2013 yılında kurulan şirket, ABD'de faaliyet gösteriyor. Şirket, hastaneler ve toplum sağlığı merkezleriyle ortaklaşa uzaktan psikiyatri hizmeti veriyor.

Yine bu ay içinde akıl sağlığı uygulaması Real'in 37 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turunu Owl Ventures yönetti. Yatırım turuna Lightspeed Venture Partners, Kadın Kurucular Fonu, Forerunner Ventures ve BBG Ventures katıldı. ABD merkezli şirket, yeni gelen yatırım, şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 2019 yılında hayata geçirilen uygulama; ilişkiler, kaygı, kariyer, stres ve depresyon kaynaklı ruhsal hastalıklara odaklanıyor. Columbia Üniversitesi'nde klinik psikoloji eğitimi alan 27 yaşındaki Ariela Safira tarafından kuruldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.