Arda Kutsal, NFT odaklı bir söyleşi ile Refik Anadol'u ağırlayacak

Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal, NFT odaklı bir söyleşi ile Refik Anadol'u ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022’de ağırlayacak.
Arda Kutsal, NFT odaklı bir söyleşi ile Refik Anadol'u ağırlayacak

Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal, NFT odaklı bir söyleşi ile Refik Anadol'u ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022’de ağırlayacak. 14 Mayıs Cumartesi günü saat 9:15'te başlayacak olan oturum, 42 Maslak'da yer alan ESA Espor Arena'da gerçekleşecek. Oturum kapsamında NFT, dijital sanat, metaverse ve web3 kavramları detaylı bir şekilde konuşulacak. 

Dünyaca ünlü dijital sanatçı Refik Anadol, şimdiye kadar dünyanın dört bir yanında yaptığı başarılı işlerle gündeme geldi. Refik Anadol'un Open Sea'de yayınlanan 'Machine Hallucinations – Nature Dreams : AI Data Sculpture 2021 1/1' eserinin 300.69420 ETH'e mabu isimli koleksiyoner tarafından satın alındığını sizlere aktarmıştık. O dönem için söz konusu eser yaklaşık 1.2 milyon dolara satılmıştı. 

Ayrıca Refik Anadol yakın zamanda MoMa, König Galerie, Art Basel Miami ve Dubai'de gerçekleşen World Conference on Creative Economy'de sergilediği eserler ve enstalasyonlar ile sıkça adından söz ettirdi. 

Bu çalışmalara ek olarak Anadol, bir süre önce Refik Anadol Studio'nun ürettiği metaverse projesi Dataland'i duyurdu. Anadol ve ekibi Dataland'in üretiminde Dalle'den destek aldığını dile getiriyor. Bu noktada OpenAI'ın DALL-E'nin yeni bir sürümünü oluşturduğunu hatırlatalım. DALL-E 2, orijinal sistemin daha yüksek çözünürlüklü ve daha düşük gecikme süreli bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Son olarak Refik Anadol'un SpaceX Inspiration4 görevi kapsamında SpaceX ile iş birliği yaptığını hatırlatmakta fayda var. 

İyi bir NFT koleksiyoneri olan Arda Kutsal'ın Refik Anadol'u ağırlayacağı NFT odaklı söyleşi, izleyicilerin aklındaki pek çok soruyu yanıtlarken, NFT ve Metaverse konusunda yeni bir bakış açısı kazanmalarını sağlayacak. 

Etkinlikte katılımcıları neler bekliyor? 

13 ile 15 Mayıs tarihleri arasında 42 Maslak’ta yer alan goodspaces tarafından düzenlenen ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022, ESA Espor Arena'nın yanı sıra goodspaces sergi ve etkileşim alanında da  gerçekleşecek. 

13-14-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022, Metaverse, NFT ve Web3'e odaklanıyor. Etkinlik katılımcılara ücretli ve ücretsiz geniş bir program sunuyor. Konusunda uzman konuşmacıların yer alacağı panellerin ve özel söyleşilerin yanı sıra yeni nesil deneyimler de katılımcılarla buluşturulacak. Bu kapsamda sanal ve artırılmış gerçeklik deneyimleri, NFT sergi, ‘Digital Art Party’, dijital sanatı ve müziği bir araya getirecek konserler gerçekleşecek.

ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022'nin etkileyici bir NFT sergisine ev sahipliği yaptığını belirtelim. Katılımcılar, sergiyi 3 gün boyunca goodspaces Exbition Hall, Artopol Art Gallery, Yiğit Yazıcı 42 Maslak Atelier ve Luca Fine Art’ta ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Ayrıca söz konusu sergi, özel söyleşilerle de renk kazanacak.

13 Mayıs Cuma akşamı BeeGee ve Hakan Yılmaz‘ın performans sergileyeceği sıra dışı ‘Digital Art Party', dijital sanatı ve müziği bir araya getirecek. Hakan Yılmaz'ın daha önce NFT ve Dijital Sanat video serimize konuk olduğunu hatırlatalım. 

14 Mayıs Cumartesi günü, katılımcılar, Sanat ve Teknoloji Zirvesi'nde kültür - sanat, medya, yaratıcılık sektörlerinin önde gelen isimlerini izleme şansı yakalayacak. Goodspaces sergi ve etkileşim alanı ve ESA Espor Arena’da gerçekleşecek panellerde konuşmacılar, katılımcılara bilgi birikimlerini aktaracak. Konuşmacılar arasında Arda Kutsal, Refik Anadol, David McWilliams, Levent Erden ve Haluk Levent'in yanında birçok sanatçı, iş insanı ve sivil toplum kuruluşu lideri yer alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.