Refik Anadol'un NFT eseri yaklaşık 1.2 milyon dolara satıldı

Refik Anadol'un Open Sea'de yayınlanan 'Machine Hallucinations – Nature Dreams : AI Data Sculpture 2021 1/1' eseri 300.69420 ETH'e mabu isimli koleksiyoner tarafından satın alındı.
Refik Anadol'un NFT eseri yaklaşık 1.2 milyon dolara satıldı

Refik Anadol'un Open Sea'de yayınlanan 'Machine Hallucinations – Nature Dreams : AI Data Sculpture 2021 1/1' eseri 300.69420 ETH'e mabu isimli koleksiyoner tarafından satın alındı. Open Sea'de yer alan bilgilere göre, bu meblağ yaklaşık 1 milyon 184 bin 545,71 dolara denk geliyor. Söz konusu ödemeyi TL kuru ile değerlendirdiğimizde ise satışın 19 milyon TL'nin üzerinde olduğunu belirtelim. 

Machine Hallucinations – Nature Dreams : AI Data Sculpture 2021 1/1 eserini alan koleksiyoner, eserle beraber sanatçı Refik Anadol imzalı 3 boyutlu fiziksel bir sertifika, enstalasyonun kaynak yedek dosyaları ve özel bir yazılım içeren bir bilgisayarı da satın almış oldu. Refik Anadol'un stüdyosunun enstalasyon konusunda koleksiyonere destek olacağını da belirtelim. 

Bu arada eseri satın alan Mabu'nun Open Sea profilini incelediğimizde koleksiyonunda 400'den fazla eser yer aldığını görüyoruz. Cüzdanda 60'ın üzerinde CryptoPunks, 50'den fazla Meebits ve BEEPLE: EVERYDAYS - THE 2020 COLLECTION'dan INFECTED #77/123 yer alıyor. 

Bu etkileyici satış, Nifty Gateway gibi kripto ve NFT alanının önde gelenleri tarafından tebrik edildi. Nifty Gateway, Refik Anadol'u bu efsanevi satış ve bu yıl gerçekleştirdiği tüm başarılar için kutladı. Şirket, koleksiyonerleri, Artec House iş birliği ile Nifty Gateway'de sergilenen Machine Hallucinations - New York City koleksiyonunu incelemeye davet etti. 

Satışın KÖNIG temsilciliğinde gerçekleştiğini de eklemekte fayda var. Satışın ardından KÖNIG, Refik Anadol'un soruları yanıtladığı bir Spaces oturumu düzenledi. Refik Anadol'un şimdiye kadar hayata geçirdiği işlerin ve de vizyonunun bir çok NFT hayranına ilham verdiğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.