fonbulucu, 150 milyon TL değerleme üzerinden 4,5 milyon TL yatırım aldı

Paya dayalı kitle fonlama platformu olan fonbulucu, kısa bir süre içinde ikinci yatırımını aldığını duyurdu. fonbulucu tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 4,5 milyon TL yatırım aldı.
fonbulucu, 150 milyon TL değerleme üzerinden 4,5 milyon TL yatırım aldı

Kitle fonlama platformu fonbulucu’nun çatı şirketi Global Kitle Fonlama Platformu'nun 15 milyon TL yatırım aldığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Paya dayalı kitle fonlama platformu olan fonbulucu, kısa bir süre içinde ikinci yatırımını aldığını duyurdu. 

fonbulucu tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 4,5 milyon TL yatırım aldı. fonbulucu'nun 4,5 milyon TL'lik yatırımı Maqasid Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan geldi. Söz konusu yatırımın 150 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim.

Alınan 4,5 milyon TL'lik yatırım ile birlikte fonbulucu'nun 2022 yılında aldığı toplam yatırım 19,5 milyon TL'ye ulaştı. fonbulucu'nun bugüne kadar toplamda 18 binden fazla üye ve 11 binden fazla yatırımcıya ulaştığını da ekleyelim. Şirket, 1 milyar TL’ye yakın fonlama talebiyle toplamda 58 milyon TL yatırımın girişimlere ulaşmasına da aracılık etti.

fonbulucu platformu olarak henüz bir yılını daha doldurmadan ikinci defa büyük bir yatırım aldıklarını belirten fonbulucu Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında platformlarında 300 üye bile yokken şu an yaklaşık 18 bin üyeye ulaştıklarını da paylaştı.

Yıldız tarafından aktarılan bilgilere göre şirketi sermaye bazında 2 yıl içinde 510 kat büyüme de gösterdi. fonbulucu'nun 11 Mayıs 2022 tarihinde yeni ofisini açacağını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.