Dijital sağlık girişimi Waltz Health 35,4 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Waltz Health, ilaçları fiyatlandırmak, dağıtmak ve reçetelemek için çalışıyor. Bununla reçeteli ilaç fiyatlarının düşürülmesi amaçlanıyor. Yani şirket, ilaçların şeffaf olarak fiyatlandırılması için çalışıyor.
Dijital sağlık girişimi Waltz Health 35,4 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık sektörü pandemiden etkilenen alanların en başındaydı. Sektörün birçok alanı dijital platformlara taşındı. Bu durumdan ilaç sektörü de etkilendi. Bugün edindiğimiz bilgilere göre sağlık girişimi Waltz Health 35,4 milyon dolar yatırım aldı.

35,4 milyon dolarlık yatırım turu, GV tarafından yönetildi. Yatırım turuna Define Ventures, Echo Health Ventures, Blue Venture Fund, Byers Capital, Twine Ventures katıldı. Yeni gelen yatırım, iş süreçlerinin geliştirilmesi için kullanılacak. 

ABD merkezli şirket, ilaçları fiyatlandırmak, dağıtmak ve reçetelemek için çalışıyor. Bununla reçeteli ilaç fiyatlarının düşürülmesi amaçlanıyor. Yani şirket, ilaçların şeffaf olarak fiyatlandırılması için çalışıyor. Mark Thierer tarafından faaliyete geçirilen şirket, düşük maliyetli ilaçlar bulmayı sağlayan bir arama motoru. 

Geçen Ekim ayında dijital eczane girişimi Truepill, mevcut yatırımcıları Initialized Capital ve TI Platform Management'tan 142 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 1,6 milyar dolara yükselmişti. Şirket yeni yatırımını hizmet alanını genişletmeye ve Ar-Ge çalışmalarına harcayacağı açıklanmıştı. Truepill ayrıca gelecek yılın başında California, Illinois, Michigan, Kuzey Carolina, Ohio ve Pennsylvania'da eczane açmayı hedefliyor.

2020'nin Temmuz ayında New York merkezli dijital eczane girişimi Medly, Volition Capital ve Greycroft'un liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım almıştı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Horsley Bridge Partners ve Lerer Hippeau oldu. Şirket, aldığı 100 milyon dolarlık yeni yatırımı platformunu ve hizmetlerini büyütmek için kullanacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.