Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'ndan sermaye artırımı: 3 Milyar TL

Doğan Holding tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı için sermaye artırımı gerçekleştirildi.
Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'ndan sermaye artırımı: 3 Milyar TL

Doğan Holding'in Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı aracılığı ile Karel Elektronik şirketinin yüzde 40 hissesini satın aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Doğan Holding tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı için sermaye artırımı gerçekleştirildi.

Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın 1,5 milyar TL'lik kayıtlı sermaye tavanı, 3 milyar TL'ye çıkarıldı. Kayıtlı sermaye tavanı için belirlenen geçerlilik süresi ise 2022 - 2026 yılları arası. Yapılan açıklamada Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın artırılan sermayesinin ise tamamının nakden karşılanmak suretiyle 1,5 milyar TL'den 2 milyar TL'ye artırılmasına karar verildiği de paylaşıldı.

Doğan Holding'in Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın sermayesinde yüzde 75 oranında iştirak ettiğini de hatırlatalım. Hatırlatmak gerekirse Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı için geçtiğimiz Mart ayında da bir sermaye artırımı gerçekleştirilmişti.

Yine Doğan Holding tarafından paylaşılan bilgilere göre Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın sermayesi Mart ayında 500 milyon TL'den 1,5 milyar TL'ye çıkarılmıştı. Gerekli izinlerin alınmasının ardından sağlanacak fonun başta Karel Elektronik için olmakla birlikte ağırlıklı olarak girişim sermayesi yatırımları için kullanılacağını da ekleyelim.

Doğan Holding'in konu ile ilgili yaptığı açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Sermayesine % 75 oranında iştirak ettiğimiz doğrudan bağlı ortaklığımız Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ("Öncü Girişim") tarafından;

- Mevcut 1.500.000.000 Türk Lirası kayıtlı sermaye tavanının, 3.000.000.000 Türk Lirası'na çıkarılmasına ve kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin 2022-2026 yılları (5 yıl) olarak belirlenmesine,

- Çıkarılmış sermayesinin ise tamamı nakden karşılanmak suretiyle 1.500.000.000,-Türk Lirası'ndan 2.000.000.000,-Türk Lirası'na artırılmasına

karar verilmiş olup mezkur sermaye artırımında, yeni pay alma hakkımızın tamamen kullanılmasına ve bu çerçevede nakdi sermaye artırımına katılım tutarımızın 375.000.000,-Türk Lirası olarak belirlenmesine Yönetim Kurulumuz tarafından karar verilmiştir.

Öncü Girişim tarafından gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben gerçekleştirilecek mezkûr sermaye artırımından sağlanacak fonun, başta 30.03.2022 tarihli özel durum açıklamamızda belirtildiği üzere Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının iktisabı olmak üzere ağırlıklı olarak girişim sermayesi yatırımlarında kullanılması planlanmaktadır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.