Özel jetin Uber'i diyebileceğimiz Mirai Flights, Xploration Capital liderliğinde 3 milyon dolar yatırım aldı

Irakli Litanishvili ve Evgeny Chuprov tarafından kurulan Mirai Flights; rezervasyon dışında uçak sınıfı, fiyat, yolcu sayısı, uygun bir kalkış zamanı gibi hizmetler sunuyor.
Özel jetin Uber'i diyebileceğimiz Mirai Flights, Xploration Capital liderliğinde 3 milyon dolar yatırım aldı

Covid-19 salgını özel uçaklara olan talebi artırdı. Yüksek maliyetlerine rağmen salgının getirdiği endişe bu trendi tetikledi. Yaklaşık 10 milyar dolar olduğu tahmin edilen sektörün bu trendi yatırımcıların da dikkatini çekti.

Özel uçuşlar için anında rezervasyon hizmeti sunan Mirai Flights, Xploration Capital liderliğinde 3 milyon dolar yatırım aldı. Şirket yeni gelen yatırımı İngiltere, Avrupa, Birleşik Arap Emirlikleri'nde hizmet alanını genişletmek için kullanacak. 

Xploration Capital Yönetici Ortağı Igor Kim, “Mirai Flights, özel havacılık sektörü için harika bir örnek” diyerek şirketin yurt dışına açılma potansiyeline dikkat çekti.

Irakli Litanishvili ve Evgeny Chuprov tarafından kurulan Mirai Flights; rezervasyon dışında uçak sınıfı, fiyat, yolcu sayısı, uygun bir kalkış zamanı gibi hizmetler sunuyor. Londra merkezli şirket, yolcuların satın alma alışkanlıklarını değiştirmeyi ve zamandan tasarruf sağlamayı hedefliyor. 

Şirket, 63 ülkede faaliyet gösteriyor. 8 özel havayolu şirketi ile çalışıyor. Bir sene içinde 3,8 milyon Euro'dan fazla para kazanan şirket, 24 uçaklı bir filoya sahip. Mirai Flights hedefi Avrupa'da 12 bin özel uçuş gerçekleştirmek. 2021 yılında kurulan şirket, 240 milyon dolar gelir elde etmeyi planlıyor. 

Özel jet kullanımı ve kişisel uçak kullanımı Avrupa'ya nazaran ABD'de çok daha popüler ve geniş bir hedef kitleye hitap ediyor. Bu yüzden Mirai'ın pazarda oldukça dişli rakipleri var. Bunlar arasında PrivateFly, FLYXO, Opes Jet ve Victor yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.