Temiz enerji odağında çözümler üreten yerli girişim Kavaken, 500 bin dolar yatırım aldı

Şirketler için yapay zeka ve makine öğrenmesi ile birlikte temiz enerji / teknoloji odağında çözümler geliştiren Kavaken, yatırım aldığını duyurdu.
Temiz enerji odağında çözümler üreten yerli girişim Kavaken, 500 bin dolar yatırım aldı

Teknoloji dünyasının en önemli alanları arasında yer alan yapay zeka ve makine öğrenmesi üzerinde çalışmalar yapan girişimler yatırımlar almaya devam ediyor. Şirketler için yapay zeka ve makine öğrenmesi ile birlikte temiz enerji / teknoloji odağında çözümler geliştiren Kavaken, yatırım aldığını duyurdu.

Kavaken tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 500 bin dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın Re-Pie Portföy, Boğaziçi Ventures, Osman Arlı, Yağız Gökdemir, Muhammet Kaya, Olcayto Yiğit ve Yetik Kadri Mert gibi yatırımcılardan geldiğini de ekleyelim.

2017 yılında İTÜ Teknokent’te kurulan Tarentum girişiminin spin-off'u olarak 2021 yılında karşımıza çıkan Kavaken, yapay zeka ve makine öğrenmesi teknolojileri ile yenilenebilir enerji santrallerinden elde edilen değeri artırmayı hedefliyor. Kavaken girişiminin CEO koltuğunda ise Bora Tokyay yer alıyor.

Tarentum'un kurulduğu günden beri Türkiye’de farklı sektörlerdeki şirketlere makine öğrenmesi ve yapay zeka çözümleri sunduğu dile getiren Re-Pie Portföy Kurucu Ortak ve Yönetimi Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, temiz enerji (clean-tech) alanındaki çözümü başarılı bir şekilde ilerleyip Kavaken olarak spin-off edilince ekibe ve büyüme potansiyeline inandıkları için yatırım yaptıklarını paylaştı.

Portföylerindeki mevcut sektörlerde büyümeye devam etmenin yanı sıra sağlık, e-ticaret ve teknoloji alanlarında da önümüzdeki aylar içinde çok önemli yatırımlar yapacaklarını belirten Çamlıbel, inovatif ürün ve veya hizmetleri ile yurt dışına açılabilecek, ihracat yapabilecek ve mevcut portföy şirketleri ile sinerji yaratabilecekleri girişimleri tercih ettiklerini de sözlerine ekledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.