Bolt, elektrikli scooter ve bisiklet operasyonlarını büyütmek için 150 milyon euro yatırım yapacak

Araç çağırma, mikromobilite ve yemek - market siparişi alanlarında hizmet veren Bolt, elektrikli scooter ve bisiklet operasyonlarını daha da büyütebilmek adına yatırım yapacağını duyurdu.
Bolt, elektrikli scooter ve bisiklet operasyonlarını büyütmek için 150 milyon euro yatırım yapacak

709 milyon dolar yatırım alan Bolt'un değerlemesinin 8,4 milyar dolara ulaştığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Araç çağırma, mikromobilite ve yemek - market siparişi alanlarında hizmet veren Bolt, elektrikli scooter ve bisiklet operasyonlarını daha da büyütebilmek adına yatırım yapacağını duyurdu.

Bolt tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2022 yılı içinde toplamda 150 milyon euro yatırım yapacak. Bolt tarafından yapılacak olan yatırımın temel hedefi ise şirketin Avrupa'da yer alan elektrikli scooter ve bisiklet operasyonların büyütmenin yanı sıra daha güvenli bir kullanıcı deneyimi sunması.

Yapılacak olan yatırımla birlikte Bolt'un yıl sonuna kadar toplamda 230 bin scooterdan oluşan bir filoya ulaşması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl toplamda 20 ülkede ve 170'i aşkın şehirde hizmet veren Bolt, yıl sonuna kadar ise 250'yi aşkın şehirde hizmet vermeye başlayacak.

Bolt'un pandemi ile birlikte oldukça hızlı bir şekilde büyüdüğünü de belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Bolt, sadece 1 yıl önce 15 ülkede ve 60 şehirde hizmet veriyordu. Bolt'un 2022 yılında hizmet vermeye başlayacağı şehirler arasında ise Oslo, Rijeka, Turin ve Gothenburg yer alıyor.

Girişimin paylaştığı bir diğer önemli bilgi ise scooter yolculuklarındaki artış ile ilgili oldu. Bolt tarafından aktarılan bilgilere göre 2022 yılının Mart ayında Bolt ile yapılan scooter yolculukları, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 500 artış gösterdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.