Mr. Usta: Ustalarla müşterileri buluşturan platform

İlk olarak operasyonunu Dubai’de başlatan Mr. Usta, yakın zamanda Türkiye'deki kullanıcılara da hizmet vermeye başladı. Gelin platformu yakından inceleyelim.
Mr. Usta: Ustalarla müşterileri buluşturan platform

Ibrahim Colak tarafından kurulan Mr. Usta, ustalarla müşterileri buluşturan bir platform olarak konumlanıyor. İlk olarak operasyonunu Dubai’de başlatan Mr. Usta, yakın zamanda Türkiye'deki kullanıcılara da hizmet vermeye başladı. 

Mr Usta, Türkiye'de öncelikli olarak taşınma, boya ve badana, ofis temizliği, boş ev temizliği, cep telefonu tamiri, kuru temizleme, çamaşır yıkama ve ütüleme hizmetleri veriyor. 

Mr Usta’nın hizmet portföyüne baktığımızda ise TV montajı, sıhhi tesisat, klima ve kombi bakımı, beyaz eşya tamiri gibi standart hizmetlerin de yer aldığını görüyoruz. Şirket, portföyünü, renovasyon, banyo - mutfak yenileme gibi butik proje işler ile genişletmeyi planlıyor. Şu an için İstanbul'daki kullanıcıları hedefleyen Mr. Usta, farklı şehirlerde yaygınlaşmayı hedefliyor. 

Mr Usta’nın klasik bir pazar yerinden farklı olarak, çatısı altında sunulan hizmetleri denetlediğini belirtelim. Şirketin aktardığı bilgilere göre; girişimin yıllardır birlikte çalıştığı ustalar, sisteme yeni katılanlar, mikro kobiler veya kurumsal yapıların hepsi, belirli filtrelerden geçiriliyor. Ardından Mr Usta Akademi’den eğitim alıyor ve sertifikalandırılıyor.

Platform nasıl çalışıyor?

Belli bir alanda hizmet almak için kategoriyi seçiyorsunuz. Örneğin ben aşağıdaki örnekte Usta Elektrikçi kategorisini seçtim. Ardından ihtiyaç duyduğunuz hizmetlerin listelendiği bir ekran açılıyor. 

Hizmetleri seçmenin bir sonraki adımında ise adres ve hizmeti hem yazılı hem de görsel olarak detaylandırabileceğiniz bir ekrana geçiş yapıyorsunuz. 

Son olarak tarih ve saat detaylarını seçerek, hizmeti satın alma aşamasına geçebiliyorsunuz. 

Ödeme detayları 

Girişim, çalıştığı ustaları çözüm ortakları olarak konumlandırıyor. Ayrıca pazardaki diğer oyunculardan farklı olarak her hizmet için sabit bir hizmet bedeli üzerinden çalışıyor. Böylece müşteriler, detaylar ve ödeme için eve gelen usta yerine Mr Usta’ya kredi kartı ile ödeme yapıyor. Kredi kartından alınan provizyon, usta işi tamamladığında kredi kartından çekim yapılarak tahsil ediliyor.

Buna ek olarak şirketin, tüm hizmetlerini olası durumlara karşı sigortaladığını belirtelim. Mr. Usta'nın belirttiğine göre müşteri aldığı hizmetten memnun kalmazsa, duruma göre aynı ya da farklı bir usta yönlendirilerek sorunun çözümü sağlanıyor.

Öne çıkan hizmetler 

Mr Usta’nın kuru temizleme ve çamaşır yıkama hizmeti de dikkat çekiyor. Bu hizmette, normalde kuru temizleme şirketlerinde rastladığımız ürün başına fiyatlandırma tercih edilmiyor. Onun yerine şirket, müşterilere bir haftalık çamaşırın biriktirileceği, kanvas kumaştan üretilmiş bir çamaşır sepeti bırakıyor.

Sepet dolduğunda Mr Usta, bu dolu sepeti teslim alarak sabit bir ücret karşılığında müşterinin tercihine göre kuru temizleme veya yıkama ve ütüleme yaparak ürünleri geri getiriyor. Özellikle elektrik fiyatlarının artış gösterdiği günümüzde, müşteriler hem zaman hem de elektrikten tasarruf için bu yöntemi tercih edebilir. Yine de gelinlik, abiye deri ceket, yorgan ve yastık gibi parçaların ürün başına fiyatlandırma modeline sahip olduğunu belirtelim. 

Öne çıkan bir diğer hizmet ise akıllı cep telefonları ve akıllı saatler için yerinde tamir hizmeti.  Mr Usta, hizmet talep edenin evine ya da ofisine giderek arızalı cihazı teslim alarak, tamiri orada gerçekleştiriyor. Böylece tamir için sıra beklemek veya herhangi bir mağazaya gitmek gerekmiyor. Elektronik cihaz fiyatlarının artışı ile bozulan cihazları tamir etmeye gösterilen ilgi de artış gösterebilir. 

Mr.Usta'nın masaüstü sürümünün yanı sıra Android ve iOS uygulamaları da mevcut. Son olarak Mr Usta'nın Türkiye’de faaliyetlerine Türkiye Endeavor girişimcisi ProAsist Teknik Hizmetler markasının kurucusu Öner Çelebi’nin 4 milyon dolarlık yatırım ortaklığı ile başladığını belirtmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.