İskoçya merkezli Rooser, Index Ventures liderliğinde 23 milyon dolar yatırım aldı

İskoçya merkezli Rooser tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldı.
İskoçya merkezli Rooser, Index Ventures liderliğinde 23 milyon dolar yatırım aldı

Deniz ürünleri ticaretini dijitalleştirerek daha verimli bir hale getirmek için yola çıkan Rooser, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. İskoçya merkezli Rooser tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldı.

Rooser'ın 23 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Index Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Index Ventures'ın haricinde ise GV (Eski adıyla Google Ventures), Point Nine Capital, Figma CEO'su ve kurucu ortağı Dylan Field ve Sennder CEO'su ve kurucu ortağı David Nothacker de katıldı.

Rooser'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım veya değerlemesi ile ilgili finansal bilgilerin paylaşılmadığını da belirtelim. 2019 yılında Joel Watt, Nicolas Desormeaux, Erez Mathan ve Thomas Quiroga tarafından İskoçya'nın başkenti Edinburgh'ta kurulan Rooser, deniz ürünlerinin satıcıları ile bu ürünleri satın almak isteyenleri online bir platformda buluşturuyor.

Rooser platformu içindeki deniz ürünleri toplamda 13 farklı ülkeden geliyor. Rooser CEO'su ve kurucu ortağı Joel Watt tarafından aktarılan bilgilere göre platform içinde en çok İzlanda'dan gelen deniz ürünleri yer alıyor. Rooser içinde gerçekleşen satın almaların yüzde 95'inin ise Fransa'dan yapıldığını da ekleyelim.

Temelinde deniz ürünleri odaklı online bir pazar yeri olarak hizmet veren Rooser, kullanıcılarına gerçek zamanlı veriler ile stok yönetimi ve alım - satım yapabilecekleri Sea.Store isimli bulut tabanlı bir araç da sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.