Bored Ape Yacht Club'ın Instagram hesabı hacklendi

Bored Ape Yacht Club, Twitter'da paylaştığı bir gönderi ile Instagram hesabının hacklendiğini duyurdu. Şimdiye kadar 24 Bored Ape ve 30 Mutant Ape'in çalındığı ve kaybın 13.5 milyon dolar olduğunu iddia ediliyor.  
Bored Ape Yacht Club'ın Instagram hesabı hacklendi

Bored Ape Yacht Club, Twitter'da paylaştığı bir gönderi ile Instagram hesabının hacklendiğini duyurdu. Ekip, takipçilerini hiçbir şey mintlememesi için uyardı. Bununla beraber kullanıcılar, hiçbir bağlantıya tıklamamaları ve cüzdanlarını hiçbir yere bağlamamaları gerektiği konusunda uyarıldı. 

Twitter'da gezinen iddialara göre saldırganların mintleme için Instagram hesabına yerleştirdiği sahte websitesi, alıcıların toplamda 1 milyon dolarlık kayıp yaşamasına sebep oldu. OpenSea transferleri ise yaşanan kaybın 1 milyon doların çok daha üstünde olduğunu gösteriyor. 

Bu sahte websitesinde kullanıcıların BAYC'nin ana şirketi Yuga Labs'in yeni Metaverse girişimi Otherside'dan arazi alacabileceği öne sürüldü. Bu noktada Otherside'ın bu haftanın ilerleyen günlerinde piyasaya sürüleceğini hatırlatalım. Dolayısıyla kullanıcılar çok daha kolay bir şekilde kandırıldı. 

Websitesine tıklayanların cüzdanların gizliliği ifşa edildi. Bunun beraber Bored Ape ve Mutant Ape koleksiyonlarının hackerların yeni cüzdanlarına aktarıldığı tespit edildi. Şimdiye kadar 24 Bored Ape ve 30 Mutant Ape'in çalındığı belirlendi. 13.5 milyon dolar olduğunu iddia ediyor.  

Yine de bazı transferlerin, NFT'lerini güvence altına almak isteyen kullanıcılar tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor. Instagram hesabıyla birlikte Discord sunucusunun da hacklendiği söyleniyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda Yuga Labs'in 3 NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club ve Mutant Ape Kennel Club'ın üyelerine ev sahipliği yapan Discord kanalı hacklenmişti.  Henüz web 2.0'de güvenliği sağlamaktan yoksun olan Yuga Labs'in Otherside'da güvenliği nasıl sağlayacağı ise merak konusu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.