Online oyunlara odaklanan Playable Worlds, 25 milyon dolar yatırım aldı

Playable Worlds tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.
Online oyunlara odaklanan Playable Worlds, 25 milyon dolar yatırım aldı

Online bilgisayar oyunları geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Playable Worlds, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. En son 2020 yılının Haziran ayında A serisi yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım alan Playable Worlds, B serisi yatırım turunu tamamladı.

Playable Worlds tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Playable Worlds'ün B serisi yatırım turu, Güney Kore merkezli Kakao firmasının oyun odaklı alt kuruluşlarından olan Kakao Games Corp. liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Kakao Games'in haricinde ise Lilith Games, Gaingels ve şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Bitkraft Ventures ve Galaxy Interactive de katıldı. Alınan 25 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Playable Worlds'ün bugüne kadar aldığı yatırım milyarının 37 milyon doları aştığını da ekleyelim.

Payable Worlds tarafından aktarılan bilgilere göre 25 milyon dolarlık yatırım, hem şirketin ekibini büyütmesi hem de yeni oyununun geliştirme çalışmaları için kullanılacak.

2018 yılında Raph Koster ve Eric Goldberg tarafından ABD'de kurulan Playable Worlds, online oyunlara odaklanıyor. Raph Koster'ın oyun dünyasının efsaneleri arasında yer alan Ultima Online'ın tasarımcıları arasında yer aldığını da ekleyelim.

48 kişilik bir ekibe sahip olan Playable Worlds, şu an için bulut tabanlı bir MMO (multiplayer online game) geliştiriyor. Playable Worlds tarafında geliştirilen online oyunun tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.