Gemi gövdelerini robotlarla temizleyen Neptune Robotics, 17.25 milyon dolar yatırım aldı

Denizcilik sektöründeki işletmeler için tasarlanmış su altı drone'ları geliştiren ve üreten Neptune Robotics, Sequoia China'nın liderliği üstlendiği turda 17.25 milyon dolar yatırım aldı.
Gemi gövdelerini robotlarla temizleyen Neptune Robotics, 17.25 milyon dolar yatırım aldı

Denizcilik sektöründeki işletmeler için tasarlanmış su altı drone'ları geliştiren ve üreten Neptune Robotics, Sequoia China'nın liderliği üstlendiği turda 17.25 milyon dolar yatırım aldı. Tura Matrix Partners China ve SOSV de katıldı. 

2018 yılında hayata geçirilen Neptune Robotics, su altı insansız hava araçları ile istilacı türlerin okyanusta yayılmasını engelliyor. Şirket, okyanusları temizlemek, okyanuslardaki atıkların azaltılmasını ve okyanus ekosistemlerini iyileştirmek için tasarlanmış filtreleme ve enkaz toplama sistemlerine de sahip. Neptune Robotics, aynı zamanda gemilerin önündeki pislikleri temizlemek için tasarlanmış sistemler de inşa ediyor.

Şirket, teknolojisini halihazırda Hong Kong'daki bir dizi limanın yanı sıra Guangzhou, Yantian ve Shekou da dahil olmak üzere Çin'deki noktalarda kullanıyor. Neptune Robotics'in sistemi, çalılıklarının su yüzeyinin altında kalmasını sağlamak için bulanık sularda gezinme yeteneğine sahip. Neptune Robotics'in çözümü ile şimdiye kadar 100'den fazla geminin temizlendiğinin altı çiziliyor. 

Dünyanın en büyük 50 limanı listesinde yer alan 10 limanda aktif olarak hizmet veren Neptune Robotics, aldığı yeni yatırımla faaliyet gösterdiği liman sayısını artırmayı hedefliyor. Şirket, bu amaçla önce Asya'da daha fazla noktada, daha sonra ise Avrupa ve ABD'de faaliyet göstermeye başlayacak. 

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Elizabeth Chan, aldıkları yatırımın bir kısmı ile çalışan sayısını artıracaklarını da belirtiliyor. Kuruldukları zaman sadece 3 kişi ile hizmet veren şirketin şu anda 60 çalışanı bulunuyor. Bu sayının 2023'te 120'ye ulaşması bekleniyor. Chan, aynı zamanda teklifleri genişleteceklerini ve müşterilerinin yakıt verimliliğini çevreci bir şekilde artıracaklarını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.