Açık bankacılığa odaklanan Finekra, Mindvest'ten yatırım aldı

Finekra tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Aktif Ventures'ın fintech şirketlerine yatırım yapmak üzere hayata geçirdiği Mindvest'ten yatırım aldı.
Açık bankacılığa odaklanan Finekra, Mindvest'ten yatırım aldı

Banka, ödeme ve tahsilat süreçlerini tek portaldan yönetmeye yardımcı olan bir platform olarak karşımıza çıkan Finekra'yı geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre açık bankacılık alanında çalışmalar yapan Finekra, yeni bir yatırım aldı. 

Finekra tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Aktif Ventures'ın fintech şirketlerine yatırım yapmak üzere hayata geçirdiği Mindvest'ten yatırım aldı. Finekra ve Mindvest arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

2017 yılının şubat ayında Anıl Karayurt ve Erhan Zengin tarafından Paratic ismiyle hayata geçirilen ve daha sonra Finekra adını alan girişim, şu an için 12 kişilik bir ekip ile yoluna devam ediyor.

Finekra'nın sunduğu özellikler arasında ise hesap bilgileri ile birlikte verilerin muhasebe programına aktarılması, toplu ödeme yapılması, POS verilerinin raporlanması, çek entegrasyonu sürecinin yönetilmesi ve doğrudan borçlandırma sistemi ile bayi işlemlerinin yapılması gibi önemli özellikler yer alıyor.

Yatırımla birlikte, ‘Yeni Nesil Bankacılık’ sloganıyla sektörel dinamiklerin değişiminde öncü bir açık bankacılık şirketi ve Fintech olmayı hedeflediklerini paylaşan Finekra CEO’su Erhan Zengin, ilk hedeflerinin büyüyen ekipleri ile beraber, hem Türkiye’de hem de yurt dışında açık bankacılık ve Fintech konuşulduğunda akla gelen ilk marka olmak olduğunu da dile getirdi.

Finekra'nın 200’ün üzerinde şirkete, tüm hesaplarına tek bir yerden erişim, POS hareketlerini takip, banka limitlerini görüntüleme gibi şirketlerin günlük operasyonlarını minimalize edecek birçok hizmeti, çok üstün bir müşteri deneyimi ve servis kalitesiyle verdiğini belirten Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer, alanında uzman çok iyi bir ekibe sahip olan Finekra’nın yolculuğuna destek olmaktan mutluluk duyduklarını aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.