Twitter, editleme özelliğini kullananların tweetlerini kaydediyor

Twitter, orijinal tweeti düzenlemek yerine, farklı bir ID kullanan yeni bir tweet yaratıyor. Üstelik şirket, orijinal tweetin kaydını tutmaya devam ediyor. 
Twitter, editleme özelliğini kullananların tweetlerini kaydediyor

Twitter, 1 Nisan'da düzenleme (edit) seçeneği üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Şirketin özelliği duyurduğu tarihten dolayı hemen hemen herkes bunu gelenekselleşmiş bir şaka zannetse de; şirket büyük bir ciddiyetle çalışmalarına devam ediyor.

Kullanıcılar tarafından uzun süredir beklenen düzenleme seçeneği, sonunda  uygulamalardaki gizli özellikleri keşfetmesiyle tanınan Jane Manchun Wong'un da radarına girdi. Wong'un aktardığına göre, Twitter, editleme özelliğini kullananların tweetlerini kaydediyor. Twitter, orijinal tweeti düzenlemek yerine, farklı bir ID kullanan yeni bir tweet yaratıyor. Üstelik şirket, orijinal tweetin kaydını tutmaya devam ediyor. 

Şu an için Twitter'ın orijinal tweet kayıtlarıyla ne yapacağı bilinmiyor. Aynı şekilde kullanıcıların, bu tweet kayıtlarına erişip erişmeyeceği konusu belirsizliğini koruyor. 

Yakın zamanda Twitter, gömülü tweet'ler silinirse ön izleme yerine boş bir kutu göstereceğini açıklamıştı. Şirket, kaydettiği tweetler ile 3. taraf haber ve içerik sitelerini koruması altına alıyor olabilir. Zira habere entegre ettiğiniz tweetin sonradan değişmesi, haberin gidişatını da etkiliyor. 

Düzenleme özelliğinin platforma getireceği bu yenilik rüzgarının sonuçlarını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.