Sağlık sektöründe "dijital ikiz" hizmeti geliştiren girişim Unlearn.AI, 50 milyon dolar yatırım aldı

Girişimciler arasında yer alan Charles Fisher, önceden yürütülen çok sayıda klinik araştırmadan elde edilen verileri bir araya getirdiklerini belirtiyor. Ürünlerinin bir AI modeli olmadığını söylüyor.
Sağlık sektöründe

Klinik deney, yeni ilaç keşfetme sürecinde ve herhangi bir hastalık için tanı koyma ve klinik uygulamaları açısından önem taşıyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alanda çalışan ve "dijital ikiz" hizmeti geliştiren girişim Unlearn.AI, 50 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım turuna; Insight Partners, Radical Ventures ve mevcut yatırımcılar 8VC, DCVC, DCVC Bio ve Mubadala Capital Ventures katıldı. 2017 yılında kurulan şirketin şirketin toplam yatırım miktarı 69,9 milyon dolara çıktı.

Dijital ikiz kavramı, gerçek dünyadaki bir varlık, sistem veya sürecin dijital temsili olarak tanımlanıyor. Bu kavram, yapay zeka, bulut bilişim ve büyük veri kavramlarını bir çatı altında topluyor.

Unlearn; üç fizik kökenli Charles Fisher, Aaron Smith ve Jon Walsh tarafından faaliyete geçirildi. Girişimciler arasında yer alan Charles Fisher, önceden yürütülen çok sayıda klinik araştırmadan elde edilen verileri bir araya getirdiklerini belirtiyor. Ürünlerinin bir yapay zeka modeli olmadığını söylüyor.

Şirket, klinik bir deneyde her hasta için dijital ikizler oluşturmak adına ilaç, biyoteknoloji şirketleri ve akademik araştırmacılarla birlikte çalışıyor. Elde edilen sonuçlar, herhangi bir hastalıkla ilgili etkili tedavi yöntemi geliştirmek için kullanılıyor. Şirketin hedefi, 40 kişilik çalışan sayısını ikiye katlamak ve operasyonlarını genişletmek.

Geçen Ekim ayında bu alanda faaliyet gösteren Medable, 304 milyon dolar yatırım almıştı. Yatırım turuna Blackstone Growth, Tiger Global ve GSR girişimlerinin liderliğindeki yatırıma Sapphire Ventures ve WTI da katılmıştı. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolar olurken şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 521 milyon dolara çıkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.