Restoran zinciri Chipotle'dan 50 milyon dolarlık fon: Cultivate Next

Meksika yemekleri ile tanınan restoran zinciri Chipotle, yemek girişimlerini desteklemek için 50 milyon dolarlık Cultivate Next fonunu duyurdu.
Restoran zinciri Chipotle'dan 50 milyon dolarlık fon: Cultivate Next

Meksika yemekleri ile tanınan restoran zinciri Chipotle, yemek girişimlerini desteklemek için 50 milyon dolarlık Cultivate Next fonunu duyurdu. Fon, restoran zincirinin baş teknoloji sorumlusu Curt Garner tarafından yönetilecek. Chipotle, bu fon ile restoran ve yemek girişimlerine tohumdan Seri B'ye kadar yatırımlar konusunda yardımcı olacak.

Paylaşılan bilgilere göre Cultivate Next, erken aşamadaki girişimlere restoran kategorisinde büyük bir görünürlük ve deneyim kazandıracak, bunun yanı sıra yerel ve uluslararası büyümenin ön planda olduğu büyük ölçekli bir operasyonlar konusunda fayda sağlayacak. Cultivate Next ile Chipotle, teknoloji ve inovasyonu güçlendirmek, Food With Integrity misyonunu daha da ilerletmek istiyor. Bu kapsamda tüketiciler için erişim ve rahatlığı genişletmek gibi stratejik önceliklerini hızlandırabilecek yatırımlara odaklanıyor. 

Yeni fonunun başlangıç ​​büyüklüğü 50 milyon dolar olacak ve yalnızca Chipotle tarafından finanse edilecek. Curt Garner, Cultivate Next ile pandemi sırasında önemli ölçüde değişen restoran müşteri tercihlerini karşılamayı hedeflediklerini de belirtiyor.

Chipotle teknoloji konusunda kayda değer adımlar atan bir restoran zinciri. Şirket, kısa süre önce, tortilla cipslerini pişirmek için yapay olarak akıllı bir robot olan Chippy'yi ve restoranlarındaki malzemeleri izlemek için radyo frekansı tanımlama sistemini (RFID) test etmeye başlamıştı. Bu adımların hem verimliliği artırmak hem de insan deneyimini geliştirmek için olduğu açıklanmıştı. 

Chipotle ayrıca daha etkili çizelgeler oluşturmak için makine öğrenimini kullanan yeni bir çizelgeleme aracından yararlanıyor ve geçen yıl otonom dağıtım şirketi olan Nuro'ya da yatırım yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.