Audi, bugün yeni konsept araç ailesinin son üyesi Audi Urbansphere'i tanıttı

Audi'nin "sphere" yani küre konsepti çerçevesinde tanıtılan üçüncü ve son aracının sadece Çin’de piyasaya sürülmesi planlanıyor.
Audi, bugün yeni konsept araç ailesinin son üyesi Audi Urbansphere'i tanıttı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in bünyesinde yer alan Audi, bugün yeni konsept araç ailesinin son üyesi Audi Urbansphere'i tanıttı. Audi'nin "sphere" yani küre konsepti çerçevesinde tanıtılan üçüncü aracının sadece Çin’de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Tamamen elektrikli olan otomobil, altı kişilik. Otomobil, iç tasarımıyla ön plana çıkıyor. Aracın tamamen elektrikli seviye 4 Audi Skysphere ve ikinci konsepti Audi grandsphere’den sonra tanıtılmış olması dikkat çekiyor. 

Audi Sky Sphere, “küre” adlandırılma yapısındaki ilk araç, 2021'in Ağustos ayında Pebble Beach’te gözler önüne serilmişti. İkincisi ise Münih’te tanıtılmıştı. Dört kapılı olan araç, yol jeti olarak tanımlanmıştı.

Elektrikli araç konsepti konusunda iddialı modellerle piyasada adından söz ettiren Audi, geçen şubat ayında Çin’de devlete ait FAW Group ile elektrikli araçlar üretmeye yönelik ortak girişiminin inşaatına başlamak için Çin hükümetinden onay almıştı.

Çin'in kuzeydoğu eyaleti Jilin'de kurulacak olan tesise şirketlerin toplamda 20,93 milyar yuan yani 3,30 milyar dolar yatırım yapması planladığını açıklamıştı. Bununla amaç, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan ülkede ortaklaşa birinci sınıf elektrikli araçlar (EV’ler) üretmek olduğunu söylemişti. 

Buna paralel olarak Audi CEO'su Markus Duesmann, 2026 yılı itibarıyla Audi'nin yalnızca tamamen elektrikli otomobil modellerini piyasaya süreceği belirtti. Yapılan açıklama sıfır karbon emisyonu hedefinin parçası olarak tanımlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.