Sağlık girişimi Duos, 15 milyon dolar yatırım aldı

Karl Ulfers tarafından kurulan şirket, yaşlı bireylerin gündelik ihtiyaçlarına odaklanıyor. Bu ihtiyaçlar arasında araç ayarlamak, yiyecek teslimatı, ev onarımı, uygun konut bulmak ve tıbbi bakım gibi konular ön plana çıkıyor.
Sağlık girişimi Duos, 15 milyon dolar yatırım aldı

Önümüzdeki 10 yıl içinde Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırmalara göre 1,5 milyardan fazla kişinin 65 yaşın üzerinde olacak. Bu noktada  yaşlı bireylerin ihtiyacını gidermek için teknoloji kullanan girişimler yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu girişimler, daha çok ABD'de yaygın. Çünkü ülkenin nüfusu hızla yaşlanıyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre yaşlı bireylere odaklanan sağlık girişimi DUOS, 15 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Imaginary Ventures liderliğinde gerçekleşti. Forerunner Ventures, Deklarasyon Ortakları ve Optum Ventures katıldı. Geçen Haziran ayında 6 milyon dolarlık tohum yatırım alan şirketin toplam yatırım miktarı 21,1 milyon dolara çıktı. Yeni gelen yatırım şirketin iş ve Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

Karl Ulfers tarafından kurulan şirket, yaşlı bireylerin gündelik ihtiyaçlarına odaklanıyor. Bu ihtiyaçlar arasında araç ayarlamak, yiyecek teslimatı, ev onarımı, uygun konut bulmak ve tıbbi bakım gibi konular ön plana çıkıyor. 2020 yılında faaliyete geçen şirket, kullanıcıları bu süreçleri yönetebilecek Duo adlı asistanlarla eşleşiyor. 

Bu alanda faaliyet gösteren şirketler arasında geçen Kasım ayında da yaşlılara odaklanan sağlık girişimi Papa da bulunuyor. 150 milyon dolar yatırım alan şirketin yatırım Turu TCG, Tiger Global Management, Canaan, Initialized Capital ve Seven Seven Six'in katılımıyla gerçekleşmişti. SoftBank Vision Fund 2 tarafından da yönetilmişti. Toplam yatırım bedelini 240 milyon dolara çıkaran şirket, değerlemesini 1,4 milyar dolara yükseltmişti. 

Papa, 2017 yılında Andrew Parker tarafından kuruldu. Yaşlı bireylere evde ve dışarıda bakım konusunda yardımcı olmak için sosyal destek ve yardım sağlıyor. Çünkü bireyin gereksinimleri yaş ilerledikçe artıyor. Fiziksel kapasitedeki yetersizlik, sosyal çevrenin küçülmesi gibi nedenlerle günlük yaşam aktivitelerini sürdürmede güçlük yaşanmasına neden oluyor. Papa, bu konuya yaşlı bireyleri onlara yardımcı olacak kişilerle (Papa Pal) buluşturarak çözüm buluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.