Private label ürünler kendi yolculuğuna başlayabilir

Private label ürünler yeni bir konu olmasa da son dönemde daha çok öne çıkmakta. Bu ürünlere yapılan yatırım ve müşteri beklentisinin, bu şekilde adlandırılan ürünleri daha farklı bir yere taşıyacağı tahmin ediliyor.
Private label ürünler kendi yolculuğuna başlayabilir

Private label ürünlerin satışları 2020'de bir önceki seneye göre %10'dan daha fazla arttı. Resesyon ya da kriz dönemlerinde perakendecilerin kendilerine ait markalarına talebin artması daha önce de sıklıkla karşılaşılan bir durumdu ancak geçtiğimiz 2 sene ile birlikte bu markaların uygun fiyatlı ürünlerden daha fazlasını vadettiğini görmeye başladık. 

Bu durum sadece hammadde ve tedarik konusundaki sorunlar nedeniyle müşterilerin herhangi bir ihtiyacını karşılayacak ürünlere kolay ulaşmasından kaynaklanmıyor. Private label ürünlerin daha fazla ilgi görmesi bu ürünlerin kendi içlerinde evrilerek daha premium ve farklı ihtiyaçlara göre değişen bir kategori olarak görülmesine yol açmış durumda. Bu nedenle de ilk çıktıkları zamanların aksine uygun fiyatlı market ürünü tanımlamasından uzaklaşarak belki de market raflarından çıkıp kendi başlarına bir marka olarak değerlendirilebilecek ürünler/ kategoriler haline gelmeye başlıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.