Cep telefonlarında ÖTV matrahları değiştirildi: Bazı telefonlar daha ucuza satılacak

ÖTV matrahı 1500 TL'yi aşmayan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 25 oldu. 1500-3 bin TL arasında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40 olarak belirlenirken, 3 bin TL'nin üzerindeki telefonlarda yüzde 50 oldu.
Cep telefonlarında ÖTV matrahları değiştirildi: Bazı telefonlar daha ucuza satılacak

Cep telefonlarında ÖTV matrahlarını değiştiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Cumhurbaşkanı kararına göre özel tüketim vergisi matrahı 1500 TL'yi aşmayan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 25 oldu. Özel tüketim vergisi matrahı 1500-3 bin TL arasında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40 olarak belirlenirken, 3 bin TL'nin üzerindeki telefonlarda yüzde 50 oldu.

Daha önce yüzde 25'lik dilimde 1200 TL'yi geçmeyen telefonlar yer alıyordu. Yüzde 40'lık dilimde ise 1200 ve 2 bin 400 TL'lik ÖTV matrahı olan telefonlar bulunuyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan düzenlemeyle, yüzde 25'lik en alt dilime giren cep telefonları için matrah yükseltildi. Bu da yeni düzenleme ile alt ÖTV dilimine giren telefonların fiyatlarında indirimler olacağı anlamına geliyor. Değeri 3 bin TL olan telefonlar yaklaşık 300 TL ve 5 bin ila 6 bin TL civarındaki telefonlar ise yaklaşık 400-500 TL civarı ucuzlayacak. Yeni ÖTV düzenlemesiyle iPhone gibi daha pahalı telefonların fiyatlarında ise değişiklik olmayacak. 

Karar, bugün yürürülüğe girdi. Bunun cep telefonu fiyatlarına nasıl yansıyacağını hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.