BTK, bağlantılı araçların akıllı servisleri kullanmasına izin verecek

Edindiğimiz bilgilere göre BTK, bağlantılı araçlarda katma değerli servislerin kullanımında yeni düzenlemeye gitti.
BTK, bağlantılı araçların akıllı servisleri kullanmasına izin verecek

Günlük hayatımızın en önemli parçaları arasında bulunan otomobiller, teknolojinin gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha akıllı bir hale geliyor. Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre BTK, ülkemizdeki otomobillerin daha akıllı olmasının önünü açan bir değişikliğe imza attı.

Edindiğimiz bilgilere göre BTK, bağlantılı araçlarda katma değerli servislerin kullanımında yeni düzenlemeye gitti. Gerçekleşen düzenleme ile birlikte ise artık ülkemizdeki otomobiller, bağlantılı sürüş, gerçek zamanlı trafik bilgisi, uzaktan erişim ve 3D görüntü gibi önemli akıllı teknolojileri / servisleri kullanabilecek.

Hatırlatmak gerekirse BTK, 2018 yılından bu yana güvenlik gerekçeleri nedeniyle bağlantılı otomobillerde katma değerli servislerin kullanılmasına izin vermiyordu. Gerçekleşen düzenleme ile birlikte bu durum değişmiş oldu. Söz konusu akıllı özelliklerin kullanılabilmesi için otomobil markalarının BTK'ya başvurmalarının gerektiğini de ayrıca ekleyelim.

Başvurular sonrasında testler düzenleyecek olan BTK, şartları yerine getiren araçların akıllı teknolojileri kullanması için izin verecek. Bu özellikleri kullanmak isteyen otomobil markalarının Türkiye’de faaliyet gösteren bir internet servis sağlayıcısı ile anlaşması gerektiğini de ekleyelim. Sunucuların erişim açma ve kapatma kontrolü ise tabii ki BTK’da olacak. BTK'nın izin sürecine ne zaman başlayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.a

Akıllı hizmetlerin kullanılamaması nedeniyle odağına bağlantı ve veri teknolojilerini alan bazı otomobil modelleri ülkemizde satışa sunulmuyordu. Söz konusu otomobil modelleri, önümüzdeki dönemde ülkemizde satışa sunulabilir. Yerli otomobilimiz olan TOGG'un yukarıda belirttiğimiz akıllı özelliklere sahip olması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.