Metaverinin veri yönetimindeki etkisi daha çok göz önüne çıkıyor

Cihaz sayısı, online geçirilen zaman ve içerik sayısının artması ile daha çok veriden ve dolayısıyla metaveriden bahsetmekteyiz. Buna karşılık altyapı olarak birçok organizasyonda bu açıdan eksiklikler de görülmekte.
Metaverinin veri yönetimindeki etkisi daha çok göz önüne çıkıyor

Kriz zamanlarının arttığı, Türkiye'deki önemli verilerin de açığa çıktığı ile ilgili gönderilerin de arttığı son günlerde doğru veriye ulaşmanın önemi de daha çok öne çıkıyor. Özellikle yanlış bilgiler nedeniyle yaratılan kaos ortamının sebep olduğu bu tarz durumlarda metaverinin teknoloji ile nasıl kullanılmasının daha olumlu sonuçlar yaratması mümkün. 

Veri ile ilgili veri olarak özetlenebilecek metaveri, birçok durumda veri ile karıştırılmakta. Veri en basit anlamıyla bir bilgi, bir tanım ya da herhangi bir şey ile ilgili açıklama olarak tanımlanabilirken metaveri, verinin özelliklerini anlamlandıran ve ilgili veri ile ilgili özel bilgiyi işaret ediyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.