Mercedes-Benz Vision EQXX tek şarjla 1000 kilometrelik testi tamamladı

Vision EQXX'in tam şarj ile 1000 kilometre menzili aştığı belirtildi. Mercedes'in çok konuşulan menzil iddiası kanıtlandı.
Mercedes-Benz Vision EQXX tek şarjla 1000 kilometrelik testi tamamladı

Dünyanın önemli otomobil üreticileri arasında yer alan Mercedes Benz, 2030 yılına kadar elektrik dönüşümünü tamamlama hedefiyle elektrikli araçlarını tanıtmaya ve piyasaya çıkarmaya devam ediyor. Otomobil markası, yeni elektrikli araba modeli Mercedes-Benz Vision EQXX'in sürüş testlerinin başarıyla tamamladı.

Vision EQXX'in tam şarj ile 1000 kilometre menzili aştığı belirtildi. Mercedes'in çok konuşulan menzil iddiası kanıtlandı.Yolculuk, Almanya’dan başladı. İsviçre, İtalya üzerinden geçerek Fransa’nın güneyinde yer alan Marsilya'da tamamlandı. 

Böylece 850 kilometre menzile sahip Lucid Air Dream Edition'dan sonra en uzun menzille sahip araç unvanı Mercedes-Benz Vision EQXX'e geçmiş oldu. Otomobilin ağırlığı ise 1750 kilogram. Bataryası ise EQS modelindeki batarya modülüne göre yüzde 50 daha küçük.

Otomobil markası, 1750 kilogram ağırlığa sahip elektrikli konsept otomobilini geçen ocak ayında dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES'te tanıtmıştı. Bu araç şimdiye kadar Mercedes Benz tarafından üretilen en verimli araç olarak tanımlanmıştı. Mercedes elektrikli otomobil stratejisi ve verimli pil teknolojileri için önemli bir adım olarak görülmüştü. 

Ayrıca aracın içinin vegan malzemeyle kaplı olması dikkat çeken bir diğer özellikti. Mercedes-Benz EQXX'te tavana yerleştirilmiş 117 hücreli bir güneş paneli bulunuyor. Araç, elektriğin yanında aynı zamanda güneş enerjisinden de yararlanacak. Elektronik aksamlar güneş enerjisiyle çalışacak. Güneş enerjisi, iklimlendirme, aydınlatma, bilgi-eğlence sistemi ve diğer yardımcı donanımları besleyen hafif bir lityum-demir-fosfat bataryada depolanıyor. Mercedes-Benz ve ortakları, yüksek voltaj sistemini de şarj etmek için güneş enerjisi kullanmak için çalışıyor.

Almanya, geçen Mart ayında AB'nin 2035 yılına kadar Avrupa'da 2035 yılına kadar içten yanmalı motorlu otomobillerin aşamalı olarak kaldırılmasını desteklediğini açıklamıştı. Yani Avrupa Birliği'ne ait yollarda 2035'ten sonra içten yanmalı motor (İYM) kullanan araçların çıkması yasaklanacağı biliniyor. Mercedes'in yeni aracı piyasaya çıktıktan sonra elektrikli araçlar konusunda önemli bir adım olarak nitelendirilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.