iPhone ve iPad'lere gelen iMovie güncellemesi ile videoları daha hızlı oluşturmak mümkün hale getirildi

Apple, iPhone ve iPad'de videolar oluşturmayı her zamankinden daha kolay hale getiren özelliklere sahip yeni bir iMovie sürümünü yayına aldı.
iPhone ve iPad'lere gelen iMovie güncellemesi ile videoları daha hızlı oluşturmak mümkün hale getirildi

Apple, iPhone ve iPad'de videolar oluşturmayı her zamankinden daha kolay hale getiren özelliklere sahip yeni bir iMovie sürümünü yayına aldı. Şirket, iMovie 3.0 sürümü ile merak edilen tüm detayları kendi web sitesi üzerinden paylaştı. Apple'ın iPhone ve iPad için yeni iMovie 3.0 güncellemesi, önceden oluşturulmuş şablonlarla video oluşturmayı kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni bir Storyboard'lar özelliğine sahip.

Apple'a göre Storyboard'lar, sosyal medyada, iş arkadaşlarıyla veya sınıf arkadaşlarıyla paylaşılan popüler video türleri için önceden hazırlanmış şablonlarla içerik oluşturucuların ve film yapımcılarının video hikaye anlatma becerilerini düzenlemeyi ve geliştirmeyi öğrenmelerine yardımcı oluyor.

Birçok video türünde 20 farklı şablon

Apple, iMovie'nin yeni sürümünün, yemek pişirme eğitimleri, soru-cevaplar, ürün incelemeleri, haber raporları ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok video türünü kapsayan 20 farklı şablon sunacağını söylüyor. Film şeridinde, sürüme göre çekim listeleri, açıklayıcı küçük resim ve bir klibin nasıl çekileceğine dair öneriler de bulunacak. Ek özelleştirme için, gerektiğinde bir film şeridinden çekimler eklenebiliyor, yeniden sıralanabiliyor ve silinebiliyor.

Hızlı video oluşturmak için: Magic Movie

Daha da hızlı bir video oluşturmak isteyenler için Magic Movie özelliği, kullanıcının seçtiği kliplerden ve fotoğraflardan anında video oluşturuyor ve düzenlemeye otomatik olarak geçişler, efektler ve müzik ekliyor. Aslında kullanıcının yapacağı her şeyi kendisi tek başına yapıyor. 

İçerik oluşturucular, başlık düzenleri, yazı tipleri, filtreler ve renk paletleri için seçeneklerin yanı sıra başlıklar ve geçişler içeren farklı video stillerini uygulayarak denemeler yapabiliyor. Tamamlanan Storyboard videoları, iMovie'den Mesajlar, Posta ve sosyal medya platformları aracılığıyla paylaşılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.