Kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisi için sensör geliştiren GripAble, 11 milyon dolar yatırım aldı

Paul Rinne ve Mike Mace tarafından faaliyete geçirilen platform, fiziksel ve bilişsel bozuklukları olan hastalar, yaşam kalitelerini iyileştirmek için yola çıktı.
Kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisi için sensör geliştiren GripAble, 11 milyon dolar yatırım aldı

Nörolojik tabanlı kas ve iskelet sistemi hastalıklarına odaklanan GripAble, 11 milyon dolar yatırım aldı. Tur, IP Group ve Parkwalk Advisors tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım, ABD pazarına hazırlanmak için kullanılacak. Londra merkezli girişim, şimdiye kadar yatırım miktarını 16,3 milyon dolara çıktı. 

Paul Rinne ve Mike Mace tarafından faaliyete geçirilen platform, fiziksel ve bilişsel bozuklukları olan hastalar, yaşam kalitelerini iyileştirmek için yola çıktı. Girişim, hem nörolojik hem de kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları olan hastalar için rehabilitasyon programları sunuyor.

GripAble, 2017 yılında kuruldu. Şu anda 8 binden fazla kullanıcıya sahip. Hastane ve evde kullanılacak kişiselleştirilmiş terapi sağlıyor. Kol ve bacak rehabilitasyonuna odaklanıyor. Bunu el tipi bir sensör ile yapıyor. Cihaz, özel destek için verileri izleyen ve toplayan uygulamaya bağlanıyor.

Dijital kas-iskelet bakımı ve fizik tedavi alanı özellikle ABD'de dijital sağlık yatırımcıları için oldukça popüler bir alan. Hinge Health, geçen yıl Ekim ayında 600 milyon dolar yatırım almıştı. Dijital sağlık platformu MindMaze 105 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık.105 milyon dolarlık yalnızca dört ay içinde yeni bir yatırıma daha imza atan şirketin şimdiye kadar topladığı yatırım miktarı 340 milyon doları aştı. 

İsviçre merkezli MindMaze, hastaları tedavi etmek ve iyileştirmek için dijital değerlendirmeler ve terapötikler sağlayan dijital bir nöroterapötik platform olarak öne çıkıyor. Sinirsel iyileşmeyi teşvik etmek için tıbbi sanal gerçeklik ürünleri geliştiriyor. Şirket buna ek olarak; VR, bilgisayar grafikleri, beyin görüntüleme ve sinirbilimi birleştiren sezgisel insan makine arayüzleri oluşturmak için bir platform geliştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.