Güvenlik girişimlerinin yatırımları kişiselleştirme ihtiyacı ile daha çok artabilir

Güvenlik girişimlerinin yatırımları bir önceki döneme göre azalmış olsa da senenin geri kalanında 2021'in toplamını geçme ihtimali yüksek. Veriye dayanan algoritmaların daha çok kullanılması da bu beklentinin en büyük etkenlerinden biri.
Güvenlik girişimlerinin yatırımları kişiselleştirme ihtiyacı ile daha çok artabilir

Geçen senenin son çeyreğine göre girişimlere yapılan yatırımlar azalmakta; 2022'nin ilk çeyreğinde 2021 Q4'e göre yaklaşık %40'lık daralma ile 6 milyar $'larda kalsa da geçen senenin aynı dönemine göre büyüme gözlemlenmekte. Senenin sonunu yükselme ile kapatan siber güvenlik girişimleri geçen seneye benzer bir grafik gösterirse seneyi daha güçlü kapama ihtimali var gibi görünüyor. 

Siber güvenlik konusunun son dönemde daha artan bir önemi olduğu aşikar. Her gün farklı güvenlik açıkları ile karşı karşıya geldiğimiz her açıdan bağlantılı bu dünyada verilerin korunmasının önemi de doğru orantılı olarak artıyor. Son kullanıcılar da verilerin ne şekilde korunduğu konusunda daha fazla bilgi sahibi olma ihtiyacı duyuyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.