Bosch, otonom araç teknolojisine odaklanan Five.ai'yi satın aldı

Stan Boland tarafından kurulan Five'ın merkezi İngiltere'nin Cambridge' şehrinde yer alıyor. 2015'te faaliyete geçen şirket, 135 çalışana sahip.
Bosch, otonom araç teknolojisine odaklanan Five.ai'yi satın aldı

Almanya merkezli elektronik ve mühendislik firması Bosch, otonom araç teknolojisi geliştiren Five'ı satın aldığını duyurdu. Yapılan duyuruda anlaşmanın finansal değerleri açıklanmadı. Satın almanın amacının ise otonom araç sektöründe "Avrupa yapım teknoloji" sunmak olduğu belirtildi. 

PitchBook'un verilerine göre şimdiye kadar 78,7 milyon dolar yatırım toplayan şirketin piyasa değeri 216 milyon dolar... Stan Boland tarafından kurulan şirketin merkezi Cambridge'de yer alıyor. 2015'te faaliyete geçen şirket, 135 çalışana sahip. Five, 11 yatırımcıya sahip. Dikkat çeken isimler arasında Amadeus Capital Partners, Notion Capital, Lakestar, Trustbridge Partners, Kindred Capital yer alıyor. 

Bosch, Aralık 2019'dan beri otonom teknolojiler üzerine çalışmaya başladı. Hatta şirket, Mercedes-Benz ile internet üzerinden otonom araç çağırma servisi için San José pilot projesini başlatmıştı. Otonom S-Sınıfı araçları, Mercedes-Benz ve Bosch'un sürüş sistemlerini ve yazılımını kullanılmıştı. Ortaklık kapsamında, Bosch şehiriçi ulaşımda kullanılacak olan otonom araçların bileşenlerini hem geliştirecek hem de üretecek. Daimler Mobility AG filo platformu ise ürettiği araç paylaşım uygulaması ile projeye dahil olmuştu.

Geçtiğimiz Ocak ayında otonom sürüş teknolojisi geliştiren Wayve, Eclipse Ventures'ın liderliğinde 200 milyon dolar yatırım almıştı. Seri B yatırım turunda D1 Capital Partners, Baillie Gifford, Moore Strategic Ventures, Linse Capital, Microsoft, Virgin, Compound ve Balderton Capital yer almıştı. Tura melek yatırımcı olarak Sir Richard Branson, Rosemary Leith, Linda Levinson, David Richter, Pieter Abbeel ve Yann LeCun katılmıştı. Şirketin toplam yatırım bedeli, 258 milyon dolara çıkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.