Akıl sağlığı uygulaması Real, 37 milyon dolar yatırım aldı

Columbia Üniversitesi'nde klinik psikoloji eğitimi alan 27 yaşındaki Ariela Safira tarafından kurulan Real, 13 dolardan başlayan abonelik ücretine sahip.
Akıl sağlığı uygulaması Real, 37 milyon dolar yatırım aldı

Akıl sağlığı uygulaması Real, 37 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turunu Owl Ventures yönetti. Yatırım turuna Lightspeed Venture Partners, Kadın Kurucular Fonu, Forerunner Ventures ve BBG Ventures katıldı. ABD merkezli şirket, yeni gelen yatırım, şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

2019 yılında hayata geçirilen uygulama; ilişkiler, kaygı, kariyer, stres ve depresyon kaynaklı ruhsal hastalıklara odaklanıyor. Columbia Üniversitesi'nde klinik psikoloji eğitimi alan 27 yaşındaki Ariela Safira tarafından kuruldu. 

Real, 13 dolardan başlayan abonelik ücretine sahip. Safira, sağlık sektöründe akıl sağlığına odaklandığını belirtiyor ve bunun nedenini şöyle açıklıyor: "Bu alanda yapılan çalışmaların toplumsal olarak dezavantajlı olan topluluklar için yetersiz olduğunu düşünüyordum."

Dolayısıyla Real'in ana hedef kitlesini toplumsal olarak dezavantajlı konumda olan LGBTQI+ bireyler ve göçmen kadınlar oluşturuyor. Real'in amacı, akıl sağlığı tedavisini diğer hastalıkların tedavisi gibi normalleştirmek.

Bu alanın farklı kategorileri yatırımcıların dikkatini çekiyor. Dün bağımlılık tedavisine odaklanan Eleanor Health, General Catalyst liderliğinde 50 milyon dolar yatırım almıştı. 2019 yılında kurulan girişim, madde kullanım bozukluğu olan kişilere yüz yüze ve sanal psikiyatri terapi platformu sunuyor. Bundan etkilenen bireyleri ilaç destekli tedaviyle destekliyor.

Geçen ay da mental hastalığa sahip kişileri sağlık uzmanlarıyla bir araya getirmeye odaklanan Güney Kore merkezli Atommerce, B serisi yatırım turundan 16,7 milyon dolar yatırım haberini yazmıştık. Yeni yatırım; E&Investment, K2 Investment ve Samsung Next'in katılımıyla Hashed tarafından yönetilmişti. Atommerce çıkardığı mobil uygulama MiNDCAFE ile biliniyor. Bu uygulamanın Güney Kore'de 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Bu arada belirtelim kullanıcıların çoğu kadınlardan oluşuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.