ABD polisinin sürücüsüz araçla imtihanı: Durdurulan araç kaçtı

Cruise'un sürücüsüz aracı, polisler tarafından durdurulduktan sonra olay yerinden kaçtı.
ABD polisinin sürücüsüz araçla imtihanı: Durdurulan araç kaçtı

Gelişen teknoloji, çoğu zaman hayatı kolaylaştırsa da kimi zaman çevremizde komik sahnelerin yaşanmasına da neden olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde San Francisco'da böyle bir sahne yaşandı. Sürücüsüz bir arabanın polis tarafından durdurulduğunu ve ardından uzaklaşmaya çalıştığını gösteren bir video ülkede viral oldu. 

San Francisco polisi, Cruise'un otonom Chevrolet Bolt EV'lerinden birini ön farları yanmadığı için durdurdu. Videoya baktığımızda araçlarından inen polislerin "içeride kimse yok" dediğini duyuyoruz. Polisler araca göz atıp kendi araçlarına yöneldikleri sırada Cruise'un otonom aracı polislerin elinden, adeta bir kedi gibi kaçıyor ve yolun biraz ilerisinde yeniden duruyor. En azından bizim gördüğümüz kadarıyla böyle anlaşılıyor. Ancak bu, tabii ki işin komik tarafı.

Cruise'un yaptığı açıklamada işin gerçekte böyle olmadığını kanıtlıyor. Şirket, arabanın kaçmaya çalışmadığını söyledi. Cruise, aracın önce polis aracına yol verdiğini, ardından kendini güvenli bir noktaya çektiğini açıkladı. Şirket, bu gibi durumlarda aramaları için özel bir telefon numarası da dahil olmak üzere, araçlarla nasıl etkileşimde bulunacakları konusunda San Francisco polisi ile iş birliği içinde olduklarını belirtti. Araç, bu olaydan dolayı herhangi bir ceza almadı. 

Cruise'un otonom araçlarının San Francisco'da gece sürüşlerine yasal olarak izin verildiğini, bu nedenle hava karardığında ışıklarını yaktığını belirtmekte fayda var. Ancak mevcut araçta bir arıza oluştuğu için ışıkları yanmıyordu. Cruise, arabanın farlarının gece çalışmaması ile ilgili sıkıntıyı da giderdiğini açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.