Finekra, finans ve muhasebe çalışanları ile yöneticilerin, farklı araçlar kullanmalarına gerek kalmadan, banka ve ödeme-tahsilat süreçlerini tek portaldan yönetmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca bankalar, ödeme kuruluşları, fintech geliştiricileri Finekra'nın API’larını kullanarak tek API ile tüm bankalara erişebiliyor.
Finekra, hesap bilgileri ile birlikte verilerin muhasebe programına aktarılması, toplu ödeme yapılması, POS verilerinin raporlanması, çek entegrasyonu sürecinin yönetilmesi, doğrudan borçlandırma sistemi ile bayi işlemlerinin yapılması ve firmaların B2B ihtiyaçlarına çözümler üreterek "Yeni Nesil Bankacılık" hizmeti sunuyor. Kullanıcılar banka araçları ve Excel dosyaları yerine Finekra’yı kullanıyor. Bu kapsamda tekrarlı işlemleri Finekra yapıyor, kullanıcılar operasyonel işler için zaman harcamıyor.
2017 yılının şubat ayında Anıl Karayurt ve Erhan Zengin tarafından Paratic ismiyle hayata geçirilen ve daha sonra Finekra adını alan girişim, 12 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Finekra'nın geliştirilme sürecinin tamamı ekibin kendisi tarafından yapıldı ve ürünün ilk satışı 2018 yılında gerçekleşti.
2021 yılında Finekra'nın müşteri sayısı 5 kat, geliri 4 kat arttı
2021 yılında Finekra'nın müşteri sayısı 5 katına, geliri ise 4 katına çıktı. Girişim, en büyük bankalardan ikisine ve 200’ün üstünde firmaya hizmet veriyor. Finekra'nın algoritmaları yüzde 95 oranında başarılı eşleştirme yapıyor ve işlemin kime ait olduğunu gösterebiliyor. Finekra, müşterilerinin hareket sayılarına ve ürünlerine bağlı olarak yüzde 30’dan 60’a kadar verim sağlıyor. Platform ile 5 kişinin yaptığı çalışma, 3 kişi tarafından kolaylıkla yapılabiliyor. Finekra'nın Hesap Hareketleri, POS Rapor, DBS, TOS, Çek Entegrasyonu, B2B portalı bulunuyor.
Gelir modelleri: Aylık ve yıllık bedeller ile yıllık lisans ücreti
Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş. ve Sertaç Özinal gibi yatırımcıları bulunan şirket bugüne kadar 2020 Kasım ve 2022 Mart aylarında olmak üzere iki kere yatırım aldı. Şirketin gelir modeli ise firmalardan aldığı aylık ve yıllık bedeller. Finekra ayrıca bankalara satış yapıyor ve yıllık lisans ücreti alıyor.
Yerelde Kobaküs, BulutTahsilat ve NetEkstre gibi rakipleri bulunan Finekra, banka geçmişlerinin olmasından kaynaklı olarak, banka tarafını ve müşteri ihtiyaçlarını bildiklerini ve müşteri ihtiyaçlarına odaklanarak çözümler ürettiklerini dile getiriyor.
Yurt dışında da faaliyet göstermeyi planlıyor
Finekra, "Yeni Nesil Bankacılık" sloganıyla bankacılık dinamiklerinin değişiminde öncü bir açık bankacılık şirketi ve fintech olmayı hedefliyor. Şu an firmalara destek veren platform, regülasyon sonrasında bireysel kullanıcılara da destek vereceklerini belirtiyor. Finekra, yurt içi hedeflerini gerçekleştirdikten sonra 2023 yılında yurt dışında da çalışmalarına devam etmeyi planlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap