100 milyon dolar yatırım alan sağlık girişimi Viz.ai, değerlemesini 1,2 milyar dolara çıkardı

Viz,ai, sağlık çalışanlarının hastaya müdahale ederken önceliklerini belirlemesinde yardımcı oluyor. Böylece inme nedeniyle ortaya çıkacak ölüm ya da hasarların %80’e varan oranda önlenmesini sağlıyor.
100 milyon dolar yatırım alan sağlık girişimi Viz.ai, değerlemesini 1,2 milyar dolara çıkardı

Dünyada her yıl 17 milyon kişi felç yani inme geçiriyor. En önemli ölüm sebeplerinden biri olarak biliniyor. Felçli bir hasta vücudunda birçok fonksiyon kaybı oluşuyor. Yapay zeka algoritmaları ve makine öğrenmesi sayesinde bu hastalığa daha kolay tanı konmaya başlandı. 

İnme geçiren hastaların bakım koordinasyonuna odaklanan Viz.ai 100 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen yatırım, şirketin toplam değerini 1,2 milyar dolara çıkardı. Tiger Global ve Insight Partners tarafından yönetilen yatırım turuna, Scale Ventures, Kleiner Perkins, Threshold, GV, Sozo Ventures, CRV ve Susa katıldı.  

2016'da kurulan Viz.ai, temelde yapay zeka destekli bakım koordinasyon aracı geliştirdi. Sağlık çalışanlarının hastaya müdahale ederken önceliklerini belirlemesinde yardımcı oluyor. Böylece inme nedeniyle ortaya çıkacak ölüm ya da hasarların %80’e varan oranda önlenmesini sağlıyor. Doktor olan iki girişimci Chris Mansy ve David Golan tarafından faaliyete geçirildi.

Sistem, sağlık çalışanlarının tıbbi görüntüleri yakınlaştırıp uzaklaştırmalarına imkan sağlıyor. Taranan görüntüyü 3D olarak görselleştiriyor. Böylece kritik bir vaka için doğru teşhis verileri elde ediliyor. San Francisco, Tel Aviv, Portekiz ve Amsterdam ve 350'den fazla kişiyi istihdam ediyor

Odağına felç geçiren hastaları ve felç sonrasındaki tedavilerini alan girişimler arasında BrainQ da yer alıyor. Şirket geçen Ağustos ayında 40 milyon dolar yatırım almıştı. Söz konusu 40 milyon dolarlık yatırım, Hanaco Ventures liderliğinde gerçekleşmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.