XR girişimlerinin sayısı moda sektörü ile daha çok büyüyebilir

Sene başından bu yana kurulan AR/VR girişimleri ağırlıklı olarak metaverse, NFT ve oyun alanında olsa da sağlık, iş hayatı ve moda sektörü bundan sonraki dönemde daha çok ön plana çıkabilir.
XR girişimlerinin sayısı moda sektörü ile daha çok büyüyebilir

Son 3 ayda kurulan AR ve VR girişimlerinde metaverse, NFT ve oyun alt kategorilerinin yoğunlukta olduğunu; sağlık, giyilebilir cihazlar, iş hayatı gibi diğer segmentlerin de gelişmekte olduğunu görüyoruz. Geçen seneyi de güçlü bir şekilde kapatan kategori aslında neredeyse 30 senelik bir çalışmanın ürünü. 

Her ne kadar AR ve VR konusunda metaverse girişimleri ya da NFT'ler öne çıksa da aslında diğer kategorilerde de büyük bir potansiyel görülüyor. Aslında AR ve VR cihazların penetrasyonunun artması metaverse ve bununla bağlantılı tüm sektörler için olmazsa olmazlardan. Yaklaşık 10 sene öncesinde çok uzak görünen teknolojilerin şu anda daha ulaşılabilir olması ve gündelik hayatta kullandığımız ürünler, tedaviler ya da iş hayatı gibi konularda öncelikli olarak kullanılması, metaverse içinde kullanılacak yeniliklerden daha öncelikli olarak ele alınmalı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.